Premijera dokumentarca "Duhovi Petrovaradina"

Novosađani su u sredu uveče imali priliku da premijerno na kanalu SciFi odgledaju prvi holivudski dokumentarni film o istraživanju duhova koji je snimljen na Petrovaradinskoj tvrđavi.
Novosađani su u sredu uveče imali priliku da premijerno na kablovskom kanalu SciFi odgledaju prvi holivudski dokumentarni film o istraživanju duhova koji je snimljen na Petrovaradinskoj tvrđavi.

U dokumentarcu pod nazivom "Duhovi Petrovaradina", međunarodni istraživački tim "Lovci na duhove" (Ghost Hunters International) istraživao je podzemlje u potrazi za dokazima o paranormalnim pojavama, po ideji dugogodišnjeg istraživača Petrovaradinske tvrđave Veljka Milkovića. Ova naučnofantastična emisija o istraživanju paranormalnih pojava, koja je početkom godine imala američku premijeru, sada je prikazana i za gledaoce u Srbiji.

Ekipa od 20 članova u novembru prošle godine sedam dana je snimala kadrove o Petrovaradinskoj tvrđavi i njenim misterijama. U snimanju filma su, pored američke ekipe, učestvovali i domaći eksperti, istoričari, istraživači i paleontolozi.

"Uz pomoć haj-tek opreme "Lovci na duhove" istraživali su podzemlje Petrovaradinske tvrđave u potrazi za dokazima paranormalnih i spiritualnih pojava koje su vekovima budile veliku pažnju Novosađana. Sve vreme sam bio sa ekipom u katakombama. Pričao sam im o optičkim varkama koje se mogu desiti u tunelima, ali oni su ostali pri svome stavu i čvrsto veruju da tamo ima duhova. Pokušali su da naprave tonski ili video zapis "onostranog", na lokacijama za koje se vezuju priče o natprirodnom", kaže Veljko Milković.

Produkciju emisije potpisuje holivudska filmska kompanija "Pilgrim Films & Television" u saradnji sa lokalnim partnerom "Media Art Service International" i Istraživačko-razvojnim centrom "Veljko Milković" iz Novog Sada.

  • 29.09.2011 20:21
    @Tina
    Koliko se se sećam, oni su duhovima govorili na engleskom... A i oni njima odgovarali...
  • tina

    29.09.2011 10:53
    hmmm
    Pa ocigledno da nisi gledao emisiju,jer duhovi ne pricaju na engleskom. vec izgovaraju neke reci na turskom i cini mi se na starom austrougarskom. davno sam gledala pa se ne secam. ali na eng sigurno ne pricaju,gluposti
  • No Name

    29.09.2011 09:56
    Da li..
    su nešto konkretno snimili ? Nažalost nisam gledao emisiju, dali neko može da mi kaže kako i gde mogu da pogledam emisiju ?
    Pozdrav

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti