FOTO: Vojnička pasuljijada održana u Veterniku, takmičilo se više od 40 ekipa

U Veterniku je održana sedma pasuljijada koja je pored takmičarskog dela imala i humanitarni karakter.
FOTO: Vojnička pasuljijada održana u Veterniku, takmičilo se više od 40 ekipa
Foto: Grad Novi Sad
U kuvanju vojničkog pasulja nadmetalo se oko 40 ekipa, a posetioci su imali priliku da besplatno probaju pasulj i uživaju u bogatom kulturno - umetničkom programu.
Manifestacija je pored takmičarskog imala i humanitarni karakter, gde je novac prikupljen od kotizacija prosleđen jednoj socijalno ugroženoj porodici iz Veternika.
"Sedam godina se ovde promoviše jedan od najpoznatijih gastronomskih proizvoda našeg podneblja. Pasulj nije samo jedno jelo, ova manifestacija simbolizuje i zajedništvo, okupljanje i snagu da se izdrže velika iskušenja. Jelo koje nas je održalo i u najtežim vremenima, koje je održalo srpsku vojsku, koje je jedno od omiljenih u našem narodu, nikada nećemo prestati da slavimo i na ovaj način", naveo je zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić, koji je obišao takmičare i rekao da će Grad nastaviti da podržava tu i druge manifestacije koja promovišu naše nasleđe i tradiciju.
 
 
Pasuljijada u Veterniku spada u jednu od najvećih manifestacija tog tipa kod nas, a svake godine poseti je nekoliko hiljada ljudi.
  • Limanac

    19.09.2022 12:32
    Djuricu posto je bio stan kod Galensa? Da li si i na koga overio ugovor?
  • Mika

    18.09.2022 20:06
    Sramota za sve nas
    Samo u SNS vlasti ovakvi likovi poput Djurica mogu da isplivaju na povrsinu. To je dokaz da strucnih i pametnih ljudi na vlasti nema.
  • Limanac

    18.09.2022 15:47
    Kvaran lik
    E moj Djuricu osramotio si Limance i sve ono sto si zagovarao sada si pogazio. Od vrlog demokrate i pankera stigao si do sns kazanceta. Da li mozes ujutro kad ustanes u ogledalo da se pogledas. Nismo znali da si toliko kvaran lik.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Pozorište mladih nagrađeno u Mostaru

Ansambl predstave "Na vukovom tragu" Pozorišta mladih osvojio je nagradu za kolektivnu igru na 4. Međunarodnom festivalu lutkarske umetnosti - FLUM, koji je od 21. do 25. septembra održan u Mostaru.