Novi Sad dobija Glavni poštanski centar

U Novom Sadu danas je postavljen kamen temeljac za budući Glavni poštanski centar, koji će omogućiti automatizaciju prijema i obrade pošiljki na teritoriji Pokrajine.
U Novom Sadu danas je postavljen kamen temeljac za budući Glavni poštanski centar, koji će omogućiti automatizaciju prijema i obrade pošiljki na teritoriji Pokrajine.

Projektom je predviđena rekonstrukcija i dogradnja postojećeg objekta u Primorskoj ulici, čime će se dobiti 4.500 kvadrata poslovnog prostora namenjenog za međunarodni, regionalni i lokalni poštanski saobraćaj.

Direktor PTT saobraćaja "Srbija" Goran Ćirić, koji je sa čelnicima pokrajinske i gradske vlasti obišao gradilište, očekuje da ta investicija bude završena sredinom iduće godine. "Na početku smo izgradnje srca sistema Pošte Srbije koje će pokriti čitavu teritoriju Vojvodine, gde je prioritet podići kvalitet poštanske usluge i potpuno ga automatizovati. Kombinacija novih tehnologija i fizičkog transporta, uz prave logističke servise, može da doprinese razvoju cele naše države", istakao je Ćirić.

Za izgradnju Glavnog poštanskog centra obezbeđeno je 370 miliona dinara, a Ćirić podseća da to nije jedina investicija Pošte u Novom Sadu, jer je u toku i obnova glavne novosadske pošte u centru grada. Direktor Pošte dodaje da će uskoro biti uvedena i usluga "post - export" koja će pojednostaviti proceduru kod izvoza. Kako kaže, izvoznici će morati da za plasman robe van zemlje obezbede samo jedan dokument, dok će sve ostalo biti obavljeno unutar sistema i mreže nadležnih institucija.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić ocenjuje da će modernizacija poštanske infrastrukture kreirati poslovno okruženje na koje su investitori navikli u razvijenim evropskim zemljama. (D.B)

  • Nick

    23.12.2011 19:29
    Ala je odvratno kada se fotografisu kako kao ONI zidaju. Niti je njihov novac - nego je nas, a niti oni zidaju, nego gladni radnici.
  • nepravedno

    10.11.2011 18:27
    posao novosadjanima
    Niko ne spominje da tih 370 miliona ide u beogradski dzep jer radove izvodi beogradska firma.....sramota ....pored toliko novosadskih gradjevinskih formi.....za 20 godina cemo slusati o svim pranjima para.....
  • skrenite mu paznju-dosta vise

    01.10.2011 08:28
    Nista bez Del Boyana-Otvaraca!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti