Veliko interesovanje za hleb upola cene

Sve više Novosađana u osam uveče staje u red ispred pekare "DM", kada sat vremena pre nego što se radnja zatvori mogu da pazare hleb i druge proizvode po duplo nižoj ceni.

Sve više Novosađana u osam uveče staje u red ispred pekare "DM", kada sat vremena pre nego što se radnja zatvori mogu da pazare hleb i druge proizvode po duplo nižoj ceni.

Tada se ispred pekare za kratko vreme skupi gomila sugrađana, koji čekaju u redovima kako bi kupili hleb po ceni od 22,5 dinara. Mnogi dolaze ranije i zauzimaju mesto u redu kako bi bili sigurni da se rafovi neće isprazniti dok oni stignu na red. Kupaca ima iz svih slojeva, ali najveći broj njih živi na rubu egzistencije, zbog čega je mnoge stramota da stoje u redu, a sa kesama u rukama izlaze pognute glave, piše Blic.

Kako kažu u pekari, najviše se traži hleb, ali dosta ljudi dolazi da traži poslastice poput štrudli ili slatkih kroasana koje inače ne mogu da priušte. Ponekad zna da se napravi i velika gužva, pa i svađe, jer su neki kupovali po četiri-pet hlebova, dok su oni koji su bili iza njih u redu ostajali bez ijednog. I to je rešeno tako što je vlasnik pekare ograničio kupovinu na najviše dva hleba i sada osnovne životne namirnice ima dovoljno za sve zainteresovane.

Sniženje u ovoj pekari je svakog dana tokom poslednjeg radnog sata, radnim danima od 20 do 21 sat, a subotom od 18 do 19 sati. U pekari kažu da će sa ovom praksom nastaviti sve dok bude trajala radnja.

  • MD

    01.10.2011 00:59
    ...
    I u Hadži Ruvimovoj postoji pekara-hamburgerija, koja radi non-stop (i ja neću reklamirati, ali se nalazi blizu raskrsnice sa ul. Janka Čmelika, 50-tak metara od semafora, na 'neparnoj' strani ulice, neposredno iza stanice 'osmice' i reda kontejnera; milsim da je broj zgrade čak možda 49 ili 51) i u kojoj se već duuugo sprovodi ista praksa.
    Mislim da obaveštenje o tome da se hleb svakog dana posle 20 ili 20:30 h može dobiti upola cene tamo stoji još od februara, ako ne i od ranije...
  • Da izvinete na recniku

    30.09.2011 22:03
    Onaj osecaj kad sa fukultetskom diplomom u futroli preturam po dzepovima da nakupim za hleb!
    I pitam se JEBOTE JEL OVO MOGUCE????
  • 30.09.2011 20:31
    Vic...
    Ima jedan vic koji je nažalost naša stvarnost, taj vic glasi:
    Sine se žali ocu kako svaki dan jedu hleb od juče, pa pita oca:
    Sin: Oče kada ćemo da jedemo hleb od danas?
    Otac: Sutra sine, sutra...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti