Nema privredne saradnje sa gradovima pobratimima

Iako se gradski čelnici busaju u grudi dobrim odnosom Novog Sada i njegovih brojnih gradova pobratima, u toj saradnji ne postoji nijedan privredni projekat.

Iako se gradski čelnici busaju u grudi dobrim odnosom Novog Sada i njegovih brojnih gradova pobratima, u toj saradnji ne postoji nijedan privredni projekat.

Vojvođanska prestonica je od odnosa sa svojim bratskim gradovima od početka mandata gradonačelnika Igora Pavličića imala samo kulturne projekte poput izložbi fotografija ili predstavljanja vojvođanskih tapiserija, dok na ekonomskom planu nije realizovana nijedna investicija, piše Press. Ekonomski stručnjaci smatraju da je po sredi očigledno traćenje potencijala koji grad ima, jer su ovakve veze idealne za poslovnu saradnju i zajedničke projekte.

Novi Sad ima pobratimske odnose sa Noričem, Dortmundom, Budvom, Temišvarom, Čančungom, Nižnji Novgorodom i Pečujem, dok je u planu konkretizacija saradnje sa hrvatskim Osijekom i pojedinim češkim gradovima.

  • Mile

    02.10.2011 09:34
    Ajde sto ne mogu da asfaltiraju ulice, ali da ne iskoriste nesto sto im se nudi na tacni,strasno!
  • Maja m.

    02.10.2011 09:32
    Ova gradska vlast se zaista pokazala kao nesposobna.
  • Cile

    01.10.2011 19:20
    Izbori!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti