Rumuni donose 10 miliona evra u novosadsku Luku?

Nakon azerbejdžanske državne kompanije, i vodeća rumunska brodarska kompanija TPS zainteresovana je za ulaganje u Luku Novi Sad.
Nakon azerbejdžanske državne kompanije, i vodeća rumunska brodarska kompanija TPS zainteresovana je za ulaganje u Luku Novi Sad. Kako za Radio 021 kaže direktor Luke Milenko Milivojević, Rumunima je ponuđena izgradnja silosa i kontejnerskog terminala, a profit iz tih investicija bi se delio srazmerno.

"Zvaničnici kompanije TPS, koja važi za jednu od najjačih i finansijski najstabilnijih firmi u brodarskoj industriji, razgovarali su sa nama oko mogućnosti ulaganja u izgradnju kontejnerskog terminala sa dizalicom i skladištem. Pored toga, oni su zainteresovani da na našoj parceli izgrade silos kapaciteta 30 hiljada tona sa kompletnom pratećom opremom", kaže Milivojević.

Do prvih nezvaničnih razgovora između rukovodstva Luke i predstavnika kompanije TPS došlo je tokom prošlonedeljne manifestacije "Dani Konstance". Tada su vodeći ljudi ove firme predložili da narednih dana zvanično posete novosadsko pristanište i pregovaraju o eventualnoj poslovnoj saradnji.

Ukoliko bi došlo do ulaganja rumunske firme, vrednost ugovora iznosila bi oko 10 miliona evra. (M.S.)

  • Begečka nana

    04.10.2011 09:42
    Rumuni izgleda nisu upućeni u radnju fabule. Sad kad na izborima pobedi Toma & company, pa krenu da grade plovni put od Morave preko Vardara do Egeja, ima da zatvore dunavsku magistralu. Niko nema bre da plovi do Crnog mora! Sudeći po tome, Rumuni su trebali u zvaničnu posetu u Stalać, jer kad se Morava "namesti", ima da bude plovna celom svojom dužinom, svih stotinak kilometara. Tako da se, dragi moji sugrađani, ne uzbuđujete previše, ništa od ulaganja u NS neće ni biti, nama to ne treba, kontejnerski terminal - čemu to služi - a još i ne radi, a i neće valjda Rumuni da nam prave silos u sred naše žitnice! Ajd, nazdravlje!
  • 04.10.2011 07:01
    Odlično. Uopšte mi se nije svidela ideja da se išta proda onim talibanima koji uvaljuju spomenike njihovih tirana i kompozitora.
  • NS

    04.10.2011 06:23
    @Anonimus
    Pre će biti da si ti "menadžmen", ali te na Megatrendu nisu naučili šta je benefit.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti