Novosadske javne ličnosti tihe povodom Prajda

Za razliku od Beograda, gde su istaknuti političari, javne ličnosti i ugledni univerzitetski profesori javno podržali šetnju osoba drugačije seksualne orijentacije, Novosađani su po tom pitanju mnogo stidljiviji.

Za razliku od Beograda, gde su istaknuti političari, javne ličnosti i ugledni univerzitetski profesori javno podržali šetnju osoba drugačije seksualne orijentacije, Novosađani su po tom pitanju mnogo stidljiviji.

Daško Milinović iz Red Union-a, jedinog benda koji je zvanično podržao Prajd, kaže da se ne boji eventualnih posledica po popularnost grupe, jer gitare nisu okačili zbog top-lista, već mogućnosti da glasno kažu svoj stav.

"Mi imamo bend kako bismo ukazivali na neke stvari, ionako nikad nismo planirali da budemo bogati i poznati od toga, nego nam je stalo da kažemo šta nas muči. A muči nas to što živimo u zemlji u kojoj može da nas teroriše ko god hoće – od policije, preko parapolicijskih grupa do otvoreno nacističkih organizacija kojima se ovde udovoljava", kaže Milinović.

Žao nam je što smo jedini

Prema njegovim rečima, tužno je što je njegov bend, u kom su svi članovi strejt orijentacije, jedini koji je zvanično dao podršku Prajdu, iako ima puno izvođača čiji je glas i javnu reč gej populacija očekivala. "Živimo u zemlji kukavica. Najviše su me razočarali ti studentski alternativni bendovi, koje mi zovemo "bedevedesetdvojkaški", koji znaju da imaju gej publiku i znaju koliko je bitno tim ljudima da ih neko podrži kad im je najpotrebnije. Oni su se ućutali, ali to je njihova stvar i neka im služi na čast", ogorčen je pevač Red Union-a.

U vedrijem tonu, Milinović navodi da je borba članova njegovog benda zapravo zalaganje za očuvanje tradicije. "Moji prijatelji i ja ovo radimo upravo zbog tradicionalnih i porodičnih vrednosti, jer moj deda nije bežao od fašista, već je pucao na njih", kaže Daško za 021. (Miodrag Sovilj)

  • Podrska

    02.10.2011 19:43
    Svaka cast za ove momke ! I sramota za sve ostale kvazi demokrtae levicare socijaldemokrate itd
    gde ste sad???
  • 02.10.2011 13:59
    Eng, sto ne pitas pa nije to sramota!

    "Nosi zastavu!
    Red Union, skroz gej"
    I neki brojovi, ne znam sto je to.
  • Eng

    02.10.2011 12:06
    Sve sam engleski!
    Dobro ok parada ali što mora ama baš sve da piše na prokletom ENGLESOM jeziku !!!! PA šta će gejevi koji ne govore engleski jezik?? :) Da odu na paradu a dane znaju šta im piše na zastavama i transparentima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti