Početak nove sezone simfoničara

Vojvođanski simfonijski orkestar će novu sezonu otvoriti u nedelju Malerovom petom simfonijom, koja do sada nije izvođena u Novom Sadu.
Vojvođanski simfonijski orkestar će novu sezonu otvoriti u nedelju Malerovom petom simfonijom, koja do sada nije izvođena u Novom Sadu. Koncert otvaranja počeće u 20 časova u novosadskoj Sinagogi.

Direktor Vojvođanskog simfonijskog orkestra, Berislav Skenderović, najavio je bogat program u predstojećoj sezoni. Vojvođanski simfoničari, koji od ove godine deluju kao institucija, obeležiće u novoj sezoni godišnjice velikih kompozitora Franca Lista i Gustava Malera.

"Za deset godina i preko 70 koncerata, gotovo na svakom smo imali premijere. Vrlo malo koncerata je bilo ponovljeno što je inače uobičajeno kod simfonijskih orkestara, da ponavljaju one simfonije koje su poznate i koje publika voli", rekao je Skenderović.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti