Toplana: Spens ugrožava početak grejne sezone

"Novosadska toplana" pustila je danas na naplatu menice Spensa, zbog duga tog gradskog preduzeća za grejanje koji se povećao na 70 miliona dinara.
"Novosadska toplana" pustila je danas na naplatu menice Spensa, zbog duga tog gradskog preduzeća za grejanje koji se povećao na 70 miliona dinara, te zbog nepoštovanja sporazuma o reprogramu duga.

Direktor Toplane, Vladimir Jelić, kaže da je Spens najveći dužnik Toplane, te da ne može biti privilegovan u odnosu na druga preduzeća, kojima se takođe puštaju menice kada ne izvrašvaju svoje obaveze. Jelić dodaje da ne vidi zašto bi javna preduzeća bila privilegovana, tim pre što svojim dugovima ugrožavaju početak grejne sezone i za one Novosađane koji redovno plaćaju svoje račune.

Sporazum o reprogramu duga predviđao je da Spens uplaćuje 10 miliona dinara "Novosadskoj toplani" mesečno, ali u ovom preduzeću tvrde da im je u proseku uplaćivano 10 puta manje. Pored toga, Spens je redovno naplaćivao troškove grejana od svojih zakupaca i, umesto da taj novac koristi za izmirivanje obaveza prema Toplani, koristio ga je u druge svrhe, kažu u "Novosadskoj toplani".

Ovo gradsko preduzeće trenutno "Srbijagasu" i "Panonskim termoelektranama-toplanama" duguje 1,9 milijardi dinara, dok istovremeno potražuje više od 1,1 milijarde od stambenih potrošača i 690 miliona dinara od poslovnih korisnika. (D.S.)

  • racunica

    05.10.2011 18:10
    mi nije jasna
    Gospoda iz toplane tvrde da su duzni dobavljacima 1,9 milijardi dinara, a da se njima duguje 1,1 milijarda...ja vas gospodo pitam: GDE NESTADE 800 MILIONA, EJ BRE TO JE 8 MILIONA EVRA!!! spensov dug je samo pokrice za kradju veka!!!
  • Џедај

    05.10.2011 15:01
    Нешто сам рачунао
    Ако сам добро пратио вести, од када је Г17+ преузео СПЕНС, било је 5 директора: Ивић, Капроцки, Ћулибрк, Попов и сада Барјактаровић. Мало много за нешто више од 3 године. А зна се шта сваки директор мора да уради кад дође у неку фирму: да запосли неколико (двоцифрен број) што квалификованих лепилаца плаката, што шурњаја и заова, да "среди" неколико послића за "наше" фирме и да, бар на СПЕНСу, смањи закуп или прогледа кроз прсте "нашим" закупцима.
  • Neko sa Spensa

    05.10.2011 10:52
    Direktori
    Pa sad ja mogu da napisem da je podatak o tri direktora promenjena na Spensu za mandata ove gradske vlasti NETACAN.Naime trenutni direktor je cetvrti sto iz G17+, sto Ujedinjenih regiona, sto Majinih narodnjaka.
    Da se razumemo, ja ne branim rukovodstvo Spensa, vec sve one radnike koji godinama rade u ovom objektu, i naravno ne pitaju se nista.
    I na kraju hoce li neko demantovati naslov ovog texta i reci gradjanima da ce grejanje biti takvo kakvo ce biti, a da to nece zavisiti od Spensa??????????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti