FOTO: Mališani obeležavaju "Dečju nedelju"

Svečanom priredbom u Inkluzivnom centru ŠOSO "Milan Petrović" danas je označen početak "Dečje nedelje", u kojoj će učestvovati više od 2.000 mališana.
Svečanom priredbom u Inkluzivnom centru ŠOSO "Milan Petrović" danas je označen početak "Dečje nedelje", u kojoj će učestvovati više od 2.000 mališana. Ovogodišnja "Dečja nedelja" je posvećena deci sa smetnjama u razvoju pod motom "Dece ima razne, al` svako dete je ličnost, razlike nisu kazne, u razlikama je naša sličnost."

Prema rečima direktorice Slavice Marković, aktivnosti koje se organizuju u tom Centru biće prilika da deca pokažu svoje umeće u muzici, slikarstvu, glumi...ali i da shvate da fizičke razlike i razlike u odrastanju nisu ono što treba da ih razdvaja.

"Želimo, ne samo u Dečjoj nedelji, već svaki dan da podarimo deci osmeh i vidimo što više radosti na njihovom licu, da im omogućimo da zajedno odrastaju, da se uče različitosti i da žive, ne jedni pored drugih, nego jedni sa drugima", poručila je Markovićeva.

Otvarajući manifestaciju, gradonačelnik Igor Pavličić podsetio je i na važnost uloge roditelja od koje zavisi koliko ćemo našoj deci pružiti ljubavi, koliko ćemo se baviti njihovim talentima i potencijalima i kakve ćemo ljude imati.

Program obeležavanja "Dečje nedelje" trajaće do nedelje, 9. oktobra. (D.B)

  • Pozdrav velikim borcima

    03.10.2011 22:03
    ako ikada budete u prilici poslušajte pevanje njihovog hora "Ison"!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti