Više od 163 miliona za radove na prečištaču za Rumenku i Kisač

Gradska uprava je raspisala javnu nabavku za proširenje kapaciteta prečistača otpadnih voda za Kisač i Rumenku.
Radovi su procenjeni na 163,2 miliona dinara bez PDV-a i predstavlja jedno od većih ulaganja u kanalizacionu mrežu u ovoj godini.
Planirani radovi predstavljaju drugu fazu izgradnje prečistača za ova dva prigradska naselja. Prvi deo pogona izgrađen je pre desetak godina.
Prema podacima iz projekta, Kisač i Rumenka imaju oko 13.500 korisnika na kanalizacionoj mreži, a sadašnji pogon za preradu otpadnih voda zadovoljava potrebe upola manjeg broja. 
 
Postojeće postrojenje se nalazi u blizini kanala Dunav-Tisa-Dunav, severoistočno od Rumenke, i sada će biti nadograđeno. 
 
"Druga faza izgradnje postrojenja uključuje zahteve za proširenje kolone za biološki tretman - biološke reaktore SBR3 i SBR4, i silos za mulj. Pored dogradnje predviđene su izvesne građevinsko-tehničke korekcije na izvedenim objektima prve faze. Oni podrazumevaju sanacione radove i rekonstrukciju postojećeg objekta, a kojima se ne menja funkcija objekta i ne izlazi iz njegovog izvedenog gabarita", navodi se u projektu.
 
 
Procena uprave je da će radovi trajati 360 kalendarski dana. Rok za dostavljanje ponuda je 2. novembar. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".