Novosadska toplana: Bićemo u pripravnosti

Novosadska toplana saopštila je da će od sutra, 15. oktobra biti u pripravnosti u slučaju potrebe za grejanjem.
Novosadska toplana: Bićemo u pripravnosti
Foto: Pixabay
Kako dodaju, u skladu sa temperaturama spoljašnjeg vazduha, odnosno vremenskim uslovima biće u pripravnosti da u svakom trenutku započnu redovnu isporuku toplotne energije za sistem daljinskog grejanja u Novom Sadu.
"Temperature spoljašnjeg vazduha i vremensku prognozu pratimo u realnom vremenu. Uzimajući u obzir trenutnu vremensku prognozu, Novosadska toplana će se u skladu sa smernicama Gradskog veća Grada Novog Sada, u uslovima globalne energetske krize ponašati odgovorno i racionalno, kako prema potrošnji energenata, tako i prema korisnicima usluga", navodi novosadsko gradsko preduzeće.
Gradsko veće je naložilo Novosadskoj toplani da grejanje prilagodi spoljašnim temperaturama. Grad je uputio saopštenje za medije nakon što je 021.rs poslao pitanja u vezi sa početkom grejne sezone, za koju je gradonačelnik Miloš Vučević ranije najavio da počinje 15. oktobra, po planu.
 
Gradsko veće ni u jednoj rečenici nije direktno navelo kada će radijatori Novosađana biti topli. Kako su naveli, nadaju se da će građani imati razumevanja. 
 
Prema važećoj odluci, grejna sezona u Novom Sadu traje od 15. oktobra do 15. aprila. Prema istom dokumentu, grejni dan traje od šest sati ujutru do 22 sata uveče, a vikendom i praznicima od 7 do 23 časa. Međutim, izmenama koje su donete na sednici Skupštine grada u julu, Gradskom veću je omogućeno da u slučaju neizvesnog snabdevanja energentima izmeni smernice o radu Novosadske toplane, suprotno važećoj odluci, što je sada, izgleda, slučaj. 
  • Prigrad

    15.10.2022 07:36
    Dajte i nama koji koristimo prirodni gas da plaćamo tokom cele godine, a ne samo ovima priključenim na toplanu, koja je ovo diskriminacija.
    Do pre dve godine smo 60% gasa plaćali odmah a 40% za 6 meseci, a sada moramo ceo iznos odjednom.
    Zašto oni mogu da plaćaju cele godine?
    Ili i nama dajte da plaćamo cele godine, ili i njima sav iznos godišnjeg grejanja naplatite u tih 5 zimskih meseci.
    I mi punimo NS budžet porezom na imovinu i zarade!
  • Nikola

    14.10.2022 22:36
    Resenje je vrlo prosto. Toplana ce krenuti da greje jednog dana. Mozda u Oktobru. Na racunu JKP informatike koji ce vam stici u Novembru 2022. ce da stoji koliko je naplaceno daljinsko grejanje za Oktobar 2022. Jednostavno treba da uradite sledece:
    NA OBICNOJ POSTANSKOJ UPLATNICI da platite racun umanjen za duplo dana koliko nije bilo grejanja u Oktobru 2022.
    Znaci, ako nije grejano 15 dana u Oktobru NE PLACATE GREJANJE NA NOVEMBARSKOM RACUNU! Placate samo ostale usluge JKP Informatika.
    Ako su grejali nekoliko dana u Oktobru, podelite Novembarski racun sa 30 i za svaki dan bez grejana mnozite sa dva!
    Na postanskoj uplatnici u SVRHA DOZNAKE UPISETE:
    PO RACUNU JKP INFORMATIKA BR...... UMANJENO ZA IZNOS NE PRUZANJA USLUGE GREJANJA ZA OKTOBAR 2022. OD .... DANA.
    Ne mogu da vas tuze posto imate ugovor za grejanje a to ce vam donekle kompenzovati uvecan racun za struju.
  • Ja

    14.10.2022 19:02
    Mi nismo u pripravnosti,nego SMO SPREMNI!!!!A vi vidite šta ćete tada!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".