Vlasnički odnosi i dalje koče gradnju Štedionice

Radove na nedovršenoj zgradi Poštanske štedionice i dalje koče nerešeni imovinsko-pravni odnosi.
Radove na nedovršenoj zgradi Poštanske štedionice i dalje koče nerešeni imovinsko-pravni odnosi.

Iako je nastavak radova, posle gotovo dve decenije, najavljivan za proleće ove godine, pojavio se veliki problem u vlasničkim odnosima investitora, kaže za Radio 021 gradonačelnik Igor Pavličić.

"Preduzeće, koje je bilo suvlasnik te zgrade sa 'Poštom', otišlo je u stečaj. Menjalo je vlasnike i samim tim se stalo u rešavanju odnosa Pošte i tog preduzeća", navodi Pavličić. Kako kaže, od te investicije se nije odustalo, što je nedavno potvrdio i direktor "Pošte" Goran Ćirić i očekuje se da uskoro budu nastavljeni radovi na izgradnji objekta na Pozorišnom trgu.

Podsećamo, gradnja Poštanske štedionice počela je 1993. godine, a na tom poslu su bili angažovani Pošta, Poštanska štedionica i firma "Investdom". Radovi su prekinuti sredinom devedesetih zbog nedostatka novca i nesuglasica među investitorima. Priča o izgradnji pokrenuta je ponovo pre nekoliko godina, a prošle godine je najavljeno da će u nastavku izgradnje učestvovati isti investitori sa preduzećem "Ateks invest" umesto "Investdoma".

Ova  zgrada odavno nosi epitet jednog od najvećih novosadskih građevinskih rugla.  (D.B)

  • Piplfoks

    06.10.2011 06:55
    @gx
    Blago vama 'stručnjacima', neko od vas podigne ovakvu rugobu i bruku i niko ne može da mu kaže da je nesposoban jer 'nismo kompetentni'.
  • Слободан

    05.10.2011 20:04
    хехе.. ма треба дати Матијевићу ту парцелу да направи још један радијатор :))))))
  • gx

    05.10.2011 15:44
    *
    kako oceniti lepotu objekta? vizuelno - da, ali za stručnu ocenu treba biti kompetentan. olako davati ocene ljudi možete davati ali uvek samo u svoje ime, ne generalno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti