Bivši zavisnici odbijaju šansu za posao

Iako bivši zavisnici imaju mogućnost da svoju rehabilitaciju provedu volontirajući u javnim preduzećima, tek šačica njih je iskoristila ovu opciju.
Iako bivši zavisnici imaju mogućnost da svoju rehabilitaciju provedu volontirajući u javnim preduzećima, tek šačica njih je iskoristila ovu opciju.

Odluku Gradskog veća prihvatila je većina firmi, i bile su spremne da kod njih volonterski rade bivši ovisnici. Međutim, najvećem delu preduzeća se do danas i dalje nije javio nijedan bivši narkoman. Izlečenim zavisnicima gradska preduzeća nudila su samo teške fizičke poslove, koje bivši narkomani nisu želeli da rade bez nadoknade, ali kao jedan od razloga za odbijanje posla navodili su i strah od priznanja kolegama da su se drogirali.

Međutim, ima i drugačijih primera, poput devojke koja se, nakon rehabilitacije, javila "Informatici". Ona se na poslu dobro snašla, i najverovatnije će kao nagradu dobiti stalno zaposlenje sa dobrom platom. Kako kažu u Odboru za resocijalizaciju zavisnika, za bivše narkomane je jako bitno da prihvate ovakve ponude kako bi izbegli da se vrate u nekadašnje okruženje gde ih čekaju stare navike.

  • andrej zola

    11.09.2012 07:51
    postoji broj narkomana koji ce ostati u svetu propasti jer nevide svoju sansu za promenom,mozda nemaju snage da se bore,a postoji nemali broj NAS koji smo pronasli kakav takav put i sada kada je najveci deo posla napravljen prestanak konzumiranja psihoaktivnih supstanci,ovo OBOLELO drustvo sa razno raznim preprekama ti postavlja neke uslove koje ti nemozes ispratiti,kazu plati ovo plati ono a nedaju ti nacin na koji da dodjes do novca kako bih ti to i podmirio...i jos imaju zakon po kome ce da te tuze.E ljudi moji koji imate malo mozga to je kriminal i pravi problebGLAVNICA , a nazalost zavisnika je uvek bilo i bice ...ko ce kome pre odmoci ..takav nam je sistem.....
  • mrva

    05.12.2011 15:43
    ma taman posla da jos rade, NARADILI su se oni u zivotu
  • Maki021

    06.10.2011 06:52
    @To je tako lepo...
    A ko te sprečava da pokucaš na vrata Kanalizacije, Puta i sl. i kažeš da hoćeš da kopaš kanale za dž? Sigurna sam da će te oberučke prihvatiti gde god da se pojaviš, nije uopšte neophodno da si bivši narkoman, to što nisi će ti sigurno biti i prednost. Javi kako si prošla!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti