Slobodna zona Novi Sad se proširuje za 55 hektara

Vlada Srbije odobrila je da se Slobodna zona Novi Sad proširi za još 55 hektara, na zemljišta na kom se grade fabrike kompanija "Continental", kod Kaća, i "Nidec", u radnoj zoni Sever IV.
Slobodna zona Novi Sad se proširuje za 55 hektara
Foto: 021.rs

Proširenjem zone kompanije koje posluju na ovim lokacijma biće oslobođenje carina na uvoz roba, sirovina za proizvodnju, opreme i materijala koja se koristi u proizvodnji. Osim toga, biće oslobođene plaćanja poreza na pojedine usluge. 

U pitanju je višegodišnja praksa Vlade Srbije da se investitorima koji dolaze u Novi Sad stvore bolji uslovi za poslovanje.
To je do sada urađeno i u slučaju kompanija "Barry Callebaut", pogona kompanije "CTP Gamma" u kojima je smešten "Lear", potom Naftne industrije Srbije, te kompleksa "Pobeda" u Petrovaradinu.
 
Sa novih 55 hektara, Slobodna zona Novi Sad će se značajno povećati, jer je do sada obuhvatala nešto više od 113 hektara zemljišta. 
  • Smehotresna

    25.10.2022 15:26
    Olimpijada
    Sta ocekijemo?
    Pa evo ovako:
    Nepotizam
    Kradje
    Muljanja
    Saradnju sa kriminalcima
    Bahatost, bezobrazluk i primitivizam
    Komplekse, komplekse, komplekse
    Unistavanje grada
    Zgradurine betoncine
    Zagadjen vazduh
    Itd i sl....
  • Slavko

    24.10.2022 19:21
    @veki

    Nije zatvoren stari Kacki put,ja danas prošao.
  • Veki

    24.10.2022 17:42
    Igor_t
    Bilo bi dobro da i stari kacki put nije zatvoren.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti