Grad uplaćuje doprinose umetnicima

Grad Novi Sad će uplaćivati doprinose pojedinim slobodnim umetnicima.

Grad Novi Sad će uplaćivati doprinose pojedinim slobodnim umetnicima.

Uslovi koje kandidati moraju da ispunjavaju su, između ostalog, da im je reprezentativno udruženje utvrdilo status lica koja samostalno obavljaju umetničku ili drugu delatnost, da imaju prebivalište na teritoriji grada, da im je nadležna poreska uprava utvrdila obavezu plaćanja doprinosa, da ukupan prihod koji su ostvarili u prethodnoj godini ne prelazi iznos prosečne godišnje zarade u Srbiji, da nemaju u svojini nepokretnosti, osim one u kojoj stanuju.... Gradska uprava za kulturu uplaćivaće doprinose samostalnim umetnicima preko reprezentativnih udruženja u kulturi, na nivou najniže mesečne osnovice.

Svi zainteresovani koji ispunjavaju uslove mogu podneti zahtev Gradskoj upravi za kulturu, na obrascu koji se može preuzeti na sajtu grada www.novisad.rs ili u prostorijama te uprave, Žarka Zrenjanina 2, treći sprat, kancelarija 83, gde mogu dobiti i detaljnije informacije o uslovima i dokumentaciji koja treba da se priloži uz zahtev. Zahtevi za sticanje prava na uplatu doprinosa, za poslednji kvartal ove godine, podnose se do 1. novembra.

  • petar

    06.10.2011 20:25
    Umesto sto se silne pare izdvajaju za kvazi umetnike, Grad bi mogao nesto da uradi i za gladnu decu, roditelje koji nemaju da pruze deci osnovne uslove za zivot, da plati knjige osnovcima cija vrednost premasuje prosecnu platu u Srbiji...sramota u kakvom gradu,zemlji zivimo!!! Samo da je nama umetnosti, bez svega se moze,ali bez nje ne!
  • Jedan gari

    06.10.2011 14:31
    Website
    Nema tog obrasca niti sličnog dokumenta na www.novisad.rs
  • 06.10.2011 08:59
    Sramota, to je samo za lokalne poslusnike. Sada svaku susu mogu da proglase za umetnika i uplacuju mu doprinose. Sramota!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti