U Kisaču strahuju od zime

Pojedini stanovnici Kisača, čije su kuće najoštećenije usled obilnih padavina, podzemnih voda i nedostatka kanalizacije u tom mestu, ne znaju kako će prezimiti zimu, ukoliko ne dobiju pomoć kojom bi sanirali štetu.  
Pojedini stanovnici Kisača, čije su kuće najoštećenije usled obilnih padavina, podzemnih voda i nedostatka kanalizacije u tom mestu, ne znaju kako će prezimiti zimu, ukoliko ne dobiju pomoć kojom bi sanirali štetu.


Jedna od meštanki ovog prigradskog naselja, Zuzana Filko, kaže za Radio 021 da se mesecima obraćaju različitim institucijama vlasti, ali da do sada nisu dobili nikakvu pomoć, iako nisu svi u mogućnosti da prodajom sopstvene imovine rešavaju probleme. "Ja sam prodala njivu za ovu kuću i ja nemam više šta da prodajem. Da nema vas, da nas tešite i pomažete, ne znam šta bismo. Ovo je previše. Skoro svaki dan zovem Grad, zovem Pokrajinu i evo dokle smo stigli. Jesen počinje, a mi ništa nismo dobili. Ko da ne pripadamo ovoj državi", kaže Zuzana Filko.

Naša sagovornica kaže da su im gradske vlasti nedavno tražile spisak najgroženijih porodica, koje bi kao pomoć trebalo da dobiju građevinski materijal. Spisak od osam domaćinstava je predat, ali nagoveštaja o pomoći i dalje nema, dodaje Filko. "Značiće nam i materijal, ali koliko košta materijal, tokoliko koštaju i ruke. Ako uopšte i dobijemo nešto, da li je trebalo toliko da se čeka", pita se naša sagovornica.

Iz Gradske kuće do danas nismo dobili odgovore na pitanja o tome - da li će i kada meštani Kisača dobiti pomoć, te šta je urađeno na rešavanju problema koje u ovom mestu stvaraju padavine i podzemne vode. Ranije nam je rečeno da bi izgradnja kanalizacije u Kisaču trebalo da počne naredne godine, a da će se u ovoj pripremiti projektno-tehnička dokumentacija. Podsetimo i da je gradonačelnik, Igor Pavličić, proletos obišao Kisač i da je tom prilikom obećao rešavanje nagomilanih komunalnih problema u ovom prigradskom naselju. (D.S.)

  • Mi

    10.10.2011 08:41
    Tacno @ ni zrna zita okupatoru
    Sve je tacno samo svi smo u istom loncu koji nismo u Novom Sadu.Nema veze da li si manjina ili vecina. Nacionalna manjina ili Nacionalna vecina. Prestavnici i jednih i drugih pune samo svoje dzepove. Nema tu nista drugo.
  • Ja

    10.10.2011 08:37
    Tako je @Vd
    Tako je neka nam grad vrati nase pare.Dok oni protestvuju protiv fasizma mi se davimo u podzemnim vodama.
  • vd

    07.10.2011 15:59
    S - Ne može
    A sta mislis da mi cekamo samo tvoje pare... I mi placamo sve kao i ti u NS(Video nadzor, kanalizaciju koju nemamo, navodnjavanje i odvodnjavanje koje ne postoji i sve ostale gluposti koje koristi grad NS a ne mi) Nek nam vrate nase pare

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti