Nacionalni savet Mađara kritikuje Labudovića

Nacionalni savet Mađara optužio je bivšeg predsednika Upravnog odbora Radiotelevizije Vojvodine Borisa Labudovića da je ponudio "skandalozno" objašnjenje za ostavku koju je podneo.

Nacionalni savet Mađara optužio je bivšeg predsednika Upravnog odbora Radiotelevizije Vojvodine Borisa Labudovića da je ponudio "skandalozno" objašnjenje za ostavku koju je podneo. "I ova predstava deo je dobro poznate tradicionalne srbijanske pozorišne igre u kojoj manjinska prava ne smetaju nikom sve dok ih ne treba sprovesti, a čim želimo da ih koristimo, onda se već okreće sreća", navodi se u saopštenju Nacionalnog saveta Mađara.

Labudović je u utorak podneo ostavku, nezadovoljan zbog budućeg mogućeg uticaja manjinskih nacionalnih saveta na uređivačku politiku pokrajinskog javnog servisa, prilikom budućeg usklađivanja Statuta RTV-a sa Zakonom o nacionalnim savetima manjina. "Isti zakonodavac Zakonom o radiodifuziji propisuje nezavisnost i samostalnost u radu RTV-a, a Zakonom o nacionalnim savetima nacionalnih manjina - to praktično poništava. Ukoliko bi se potonji zakon striktno poštovao, UO i menadžment RTV-a ne bi birao čak 16 od 21 odgovornog urednika", naveo je Labudović.

Nacionalni savet Mađara optužio je Labudovića da kršenje zakona predstavlja kao svoju "moralnu i političku vrlinu" i da uporno ćuti o tome da RTV godinu i po dana odbija da uskladi sopstveni statut sa Zakonom o nacionalnim savetima.

  • Marco

    01.02.2012 18:03
    Tangentni Interesi
    Da, Boris Labudovic, principijelni ekspert, koji je obecao kule i gradove preuzimajuci funkciju, a iskoristio oportun momenat da se izvuce.

    Inace se slazem sa gosp. "Kompetentnim" oko nacionalne "manjine" kojoj "pripada" Labudovic. Tacnije, pripadao je tamo negde do ranih 90-ih verovatno, pa je shvatio da u nebeskoj Srbiji moze stititi karijeri, pa se presaltovao u profitablniju vecinsku naciju.

    Nisam siguran da ne bi izabrao i neku trecu ako bi se ista pokazala jos profitabilnija.
  • Lala

    08.10.2011 05:22
    E vid Labuda.
    Emisije i prilozi su vam JADNI a jezik i pravopis da i ne spominjem,sminka i scena jos su
    gori a hocete plate UREDNIKA.Cutali s'te dok je
    bio u kuci , sada dizete glas jer je upro prstom
    na Vas , Vas nerad i neprofesonalizam pa se odmah
    hvatate otrcane (nacinalno ugrozeni).Dali ostalim
    odeljenjima ima 16:1 urednik novinar,i na cega bi
    tek onda licio program da se tako stvari postave.
  • pavle urosevic

    07.10.2011 17:29
    pomoc
    molim da mi neko pomogne - citavo popodne trazim neki novinarski rad nove predsednice uo rtv.ni pisma ni glasa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti