Slučaj profesorke koja je širila mržnju predat Tužilaštvu

Slučaj profesorke engleskog jezika u Srednjoj mašinskoj školi u Novom Sadu Jelene Popović-Ivanović, koja je preko društvene mreže Fejsbuk širila mržnju prema nacionalnim manjinama i LGBT populaciji, predat je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu.

Slučaj profesorke engleskog jezika u Srednjoj mašinskoj školi u Novom Sadu Jelene Popović-Ivanović, koja je preko društvene mreže Fejsbuk širila mržnju prema nacionalnim manjinama i LGBT populaciji, predat je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu.

U Višem tužilaštvu u Novom Sadu kažu da su slučaj prosledili Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, koje je specijalizovano za ovakvu vrstu prestupa.

Podsećamo, Radio 021 je pre dve nedelje objavio da je ona u komentarima na svom Fejsbuk profilu pozivala i na otvoreno nasilje prema manjinama.

Nakon toga, novosadska policija je ispitala Jelenu Popović-Ivanović i prosledila predmet Višem tužilaštvu u Novom Sadu. Čitav slučaj tužilaštvu i prosvetnoj inspekciji je prijavio i direktor Mašinske škole Miloš Mazalica.

  • neko iz mase

    12.10.2011 18:49
    eh kad se samo setim, nekada bese .... nije bilo homosexualaca a ni homofobicara, nije bilo fasista i nacionalista nije bilo slobode govora a ni pisanja...... svega nije bilo.... u stvari jeste ali se znao red..... :)
    i sta nam je falilo, ma nista, cutis i radis, zivis od plate, ne laj i ne diraj i niko te dirati nece..... vrati se druze Stari sve ti prastamo.

    Salim se naravno.... mediji su cudo kako umeju da naprave svadju medju ljudima.... bace vest kao kosku a vi rajo hajmo u svadju..... rejting je rejting
  • Luka

    12.10.2011 08:20
    @Posebni Luka
    Svaka cast za mastu, mogu biti sve od zamisljenog i nista od toga, to je na vama. Mogu biti i zensko i Vijetnamac, ali tema nisam ja, tema je neotvorenost (zatvorenost), neprihvacanje, mrznja ove tzv. profesorice protiv koje se ja i mnogi drugi BORIMO. I nikada necemo biti otvoreni prema zatvorenima, nikada necemo voleti mrznju, nikada necemo prihvatiti neprivacanje vec cemo se protiv toga uvek BORITI i nikada necemo biti TOLERANTNI prema NETOLERANCIJI. Tolerancija prema fasizmu je zlocin prema covecanstvu. NO PASSARAN!
  • Zgrozen

    12.10.2011 03:40
    Realno -
    Sve i da nije pisala sta je pisala, i da joj je podmetnuto, i da nije njen profil... Profesoricin outfit za ekskurziju mi i vise nego bode oci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti