Novom Sadu odobreno emitovanje obveznica

Komisija za hartije od vrednosti donela je danas rešenje kojim je Novom Sadu odobreno emitovanje dugoročnih obveznica za poznatog kupca, rečeno je u Komisiji.

Komisija za hartije od vrednosti donela je danas rešenje kojim je Novom Sadu odobreno emitovanje dugoročnih obveznica za poznatog kupca, rečeno je u Komisiji.

Odobrenje je dato za prvu emisiju dugoročnih, takozvanih municipalnih obveznica, u vrednosti 15 miliona evra. Biće emitovano 15.000 komada tih hartija od vrednosti pojedinačne nominalne vrednosti 1.000 evra.

Kupac obveznica Novog Sada biće Unikredit banka u Srbiji sa kojom je Grad Novi Sad u julu ove godine potpisao ugovor o izdavanju municipalnih obveznica u ukupnoj vrednosti 35 miliona evra. Obveznice će biti izdate na rok od 12 godina, sa godišnjom kamatom od 6,25 odsto. U prve dve godine biće isplaćivana samo kamata, a u narednih 10 godina i glavnica i kamata.

Novi Sad je prva lokalna samouprava u Srbiji koji izdaje dugoročne hartije od vrednosti. Namera je da se na taj način prikupi novac za završetak Bulevara Evrope i izgradnju 100 kilometara kanalizacione mreže u prigradskim naseljima.

  • Freedom

    08.10.2011 19:44
    Zaduzivanje ce na duze staze kostati Srbiju ,krediti koji se uzimaju sluze iskljucivo za podmirivanje deficita u budzetu i ''krpljenju '' rupa kao i ulaganje u kampanju pred izbore .
  • vbj-c

    08.10.2011 14:29
    @ zuto zaduzivanje
    Sto gradjani negoduju zbog ovog zaduzivanja?
    Ovo je samo na 12 godina.
    BoTa je dao viziju za 2020 godinu,do tada oni misle da ostanu na vlasti,a posle-videcemo.
    .............................................
    Ova situacija me podseca na hitove iz 1968.god.:
    -"Nesto mrda iza brda,pogodite sta?
    Sta je to,sta je to? ohooo."
    -"Trla baba lan ,da je prodje dan."
  • Nebojša Novi sad

    08.10.2011 08:23
    ULBUL Evrope
    ili prevedeno ulica bulevar. Preguglajte izjave gradonačelnika Pavličića i Bore Novakovića. Jasno govore u profilu autoputa celom dužinom bulevara, tj da će imati tri trake u svakom smeru. A šta imamo. Kreće sa po jednom trakom, ide na tri trake, a onda kada su pokrali pare sveli na dve trake u jednom smeru.
    Pa što ne objave koliko košta kilometar autoputa i koliko kilometar njihovog ULBUL-a.
    I koliko to košta bilo gdwe u svetu. A toliko zaduženje definitivno je moralo da ide na referendum, jer ne radi se o par miliona EUR koje grad bez problema prihoduje. Ali MUĆKE su čudo, a RODNI je Rodni.
    A ne bi ni bio tu da ga DEL BOJ nije postavio, prvo za člana, pa predsednika GO DS a onda gradonačelnika Novog Sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti