Od danas topli radijatori u novosadskim stanovima

Zbog niskih temperatura Novosadska toplana danas je počela grejnu sezonu, pet dana pre prediđenog roka.
Zbog niskih temperatura Novosadska toplana danas je počela grejnu sezonu, pet dana pre prediđenog roka.

Portparolka ovog gradskog preduzeća, Jelena Vujin, kaže za Radio 021 da grejna sezona počinje nekoliko dana ranije, jer su se za to stekli uslovi. To znači da je tri večeri za redom, temperatura u 21 sat, 12 stepeni ili niža, objašnjava Jelena Vujin.

"Tehnički sistem "Novosadske toplane" u potpunosti je spreman za nastupajuću grejnu sezonu. Vrelovodna mreža i kućne instalacije su napunjene, vršili smo hladne probe, a Novi Sad će biti prvi grad u našoj zemlji, koji će krenuti sa grejnom sezonom", dodaje portparolka Toplane.

Sistem Toplane je složen, te se isporuka toplotne energije neće odvijati po istoj dinamici za sve korisnike. Normalizacija isporuke toplotne energije će biti postepena i može potrajati nekoliko dana dok se sistem ne stabilizuje, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Ukoliko su Novosađanima potrebne informacije o početku grejne sezone mogu se obratiti besplatnim pozivom Korisničkom servisu na broj 0800 100 021, Službi reklamacija na broj 4881-104 i Odseku za odnose s potrošačima na brojeve telefona 423-712  i 420-853, ili doći lično na prvi sprat Spensa u prostorije Odseka.

Cena grejanja za sada ostaje na prošlogodišnjem nivou. Podsetimo da je grejanje poslednji put poskupelo u novembru prošle godine za 30 odsto, a na osnovu odobrenja gradskih vlasti. (D.S.)

  • Vanja

    14.10.2011 12:05
    Ja bih se pre obratila "gospodinu" Bajatovicu za ovaj haos u snadbevanju toplotne energije! Riba se cisti od glave, a neko u ovoj zemlji je dopustio da kadar SPSa, ponovo bude glava!
  • tuga i

    14.10.2011 11:40
    zalost od sebicnih vodja i naroda
    koja vjest da ce radijatori da griju...ta je u rangu vjesti da se nesto nece dogoditi npr. nece poskupiti struja i sl...pranje mozgova, u kojoj pripizdini svi i kako zivimo to je cudo... i kad bi neko radio pokus drzavu u kojoj sve treba da ide naopako pa bi nekad neko i pogrijesio i ucinio nesto ispravno ali ove kabadahije ne grijese... sve ce to jednog dana da prodje i crna zemnja da izravna
  • @Ljilja

    14.10.2011 08:13
    Dizite dok je vreme
    Ne znam da li se ti posmrzavase na 15 stepeni, ali pouzdano znam da je tih Vasih 45 stepeni, na -5 malo!!! Osim ako nisu eksperti iz SPO-a opet nesto izmislili, prvi u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti