Brisel: Otvoreno predstavništvo Vojvodine

U Briselu je otvorena kancelarija Vojvodine, regionalno predstavništvo pri Misiji Srbije, koje će biti namenjeno čvršćem, boljem i efikasnijem povezivanju pokrajine i Evropske unije, bilo da se radi o ekonomskim ili drugim interesima i međusobnoj saradnji na svim nivoima.

U Briselu je otvorena kancelarija Vojvodine, regionalno predstavništvo pri Misiji Srbije, koje će biti namenjeno čvršćem, boljem i efikasnijem povezivanju pokrajine i Evropske unije, bilo da se radi o ekonomskim ili drugim interesima i međusobnoj saradnji na svim nivoima.

- Ovako impresivan odziv na prijemu povodom otvaranja kancelarije govori koliko je visok stepen uvažavanja koji uživa naša pokrajina širom Evrope - rekao je vojvođanski premijer Bojan Pajtić. Kancelarija Vojvodine je 241. predstavništvo neke evropske regije u Briselu, a svoje kancelarije već duže tamo imaju Niš i Kragujevac. Predstavništvo Vojvodine će voditi direktor pokrajinskog Fonda "Evropski poslovi" Predrag Novikov.

- Vojvodina je jedina regija u Evropi sa šest službenih jezika i to jeste nešto što izaziva fascinaciju kod naših partnera i što nas preporučuje kao region koji Evropi ima itekako šta da ponudi i kada su u pitanju modeli očuvanja nacionalnog identiteta i negovanja dobrih međunacionalnih odnosa na našoj teritoriji - dodao je Pajtić.

Prijemu povodom svečanog otvaranja predstavništva Vojvodine prisustvovali su brojni članovi Evropskog parlamenta, Evropske komisije, ambasadori i predstavnici regiona i gradova u Briselu, među kojima Doris Pak, Jelko Kacin, Ivo Vajgl i mnogi drugi.

  • seljak

    12.10.2011 09:45
    @kancelarija
    A koji ce nam 'andrak ta "kancelarija" pored
    sedamdesetak "ekonomskih ambasadora" koji su poslati u svet da nas "predstavljaju"?
    Zna li iko gde su ti ljudi, da se nisu mozda izgubili negde?
  • hannah136

    11.10.2011 15:59
    @Razočaran
    da, u pravu si. Plašim se da je tako. Svi koji misle da je Vojvodini bolje tj. da bi joj bilo bolje kao samostalnoj oblasti grdno se varaju. Jedno veliko NE daj Bože tom scenariju inače smo nadrljali. Tako su i Crnogorci mislili da će im biti bolje pa su shvatili koliko su jadni i bedni i kad ih Šiptari dohvate biće kuku lele.
  • optimista

    11.10.2011 14:11
    prava stvar
    E sad kad bi nekim cudom Vojvodina dobila status kandidata i datum za pocetak pregovora o pridruzivanju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti