Štrajkači idu na ulicu

Deo zaposlenih u "Dnevnik štampariji" od četvrtka namerava da intenzivira tromesečni štrajk, svakodnevnim protestnim šetnjama.  
Deo zaposlenih u "Dnevnik štampariji" od četvrtka namerava da intenzivira tromesečni štrajk, svakodnevnim protestnim šetnjama.

Predsednica Štrajkačkog odbora u ovom preduzeću, Negica Tošić, kaže za Radio 021 da su radnici primorani na takav potez jer od obećanja pokrajinskih sekretara, Milorada Đurića i Miroslava Vasina, da će nešto preduzeti kako bi se rešili njihovi problemi, nije učinjeno ništa. Konkretno, od kako je počeo štrajk, rukovodstvo štamparije isplatilo je jednu i po platu zaposlenima koji ne štrajkuju, dok za ostale para nije bilo, kaže Negica Tošić.

"Trebalo je da dobiju naređenje da nama isplate to što nam nisu isplatili. To nije urađeno. Onda, gospodin Vasin je obećao da će preispitati rad rukovodstva. Ni to nije urađeno. Obratili smo se pismenim putem, tražili odgovor od njega i ponovni prijem, da nam kaže šta se dešava, međutim ništa nismo dobili, tako da smo rešili da krenemo na ulicu", kaže predsednica Štrajkačkog odbora.

Ona objašnjava da trenutno štrajkuju 22 osobe, što je velika manjina u kolektivu, u kojem plate kasne godinu dana i koji je bez zdravstvenog osiguranja skoro duplo duže. "Ne verujem da su zadovoljni. Više su zaplašeni, ako tako mogu da kažem. Teško je i njima, kasne im plate, nemaju zdravstveno osiguranje, ali idu nekom logikom da čuvaju radna mesta. Mada ne znam šta čuvaju. A i njih vodi predsednik sindikata štamparije, koji im obećava kule i gradove, a u stvari ništa ne uradi", kaže Negica Tošić.

Štrajkači planiraju da se u četvrtak ujutru u devet okupe ispred Gradske kuće, a da potom krenu u protestnu šetnju do Vlade Vojvodine. (D.S.)

  • Pravda

    13.10.2011 16:05
    Nema nama spasa!
    Nazalost u ovoj zemlji su ljudi razocarani. Korumpiranost je na svakom koraku.Radnici u Dnevniku ovom delu sto je drzavno vlasnistvo su zrtve nesposobnih direktora koji imaju nabildovane plate od po 200-300 hiljada. A samo direktora ima 10 na 250 radnika.Dok vecina radnika radi za platu od 20.000 din. Dok se ne promeni sve iz korena nema nama spasa!
  • Salajcan

    13.10.2011 06:49
    Da, i ja se pitam...
    Gde su sad da se oglase i kazu koju? Cute kao ribe, kad im partijske kolege maltretiraju radnike. A bome i ostali cute. Tudja nesreca vise nikog ne zanima. Uzas.
  • Man not Machine

    12.10.2011 20:42
    Gde ste sad
    Omladinke i omladinci svih stranaka. Nemoj neko jos da se naziva levicarem u ovom gradu, da vas ne bi golubovi posrali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti