Niko nije odgovarao za otkazivanje sednice

Ni nakon mesec dana od kada je mimo znanja predsednika Skupštine Vojvodine, Šandora Egerešija, otkazana sednica pokrajinskog parlamenta, suprotno najavama za to niko nije odgovarao.
Ni nakon mesec dana od kada je mimo znanja predsednika Skupštine Vojvodine, Šandora Egerešija, otkazana sednica pokrajinskog parlamenta, suprotno najavama za to niko nije odgovarao.

Egereši za Radio 021 nije objasnio zbog čega je to tako, ali se i dalje nada da će pomaka biti. On je ranije izjavio da smatra da je otkazivanjem sednice mimo njegovog znanja, došlo do narušavanja ugleda pokrajinskog parlamenta, ali i ugleda i dostojanstva vojvođanskih poslanika, zbog čega je zatražio odgovornost sekretara Skupštine, Milorada Gašića. Predsednik parlamenta izjavio je i da bi poslanici trebalo da se izjasne o ovoj temi, te da je spreman da zakaže novu sednicu kada se steknu uslovi za to.

Međutim, nedavno nije prihvatio zahtev Lige socijaldemokrata Vojvodine za hitnim sazivanjem sednice na kojoj bi se raspravljalo o ovom problemu, s obrazloženjem da zahtev nije u skladu sa skupštinskih poslovnikom. Demokrate su tada optužile Ligu da to pitanje podižu na nivo afere, te da funkcioneri te partije namerno prećutkuju da je usvajanjem pokrajinskih amandmana od strane Vlade Srbije, otkazana sednica Skupštine Vojvodine praktično bila izlišna. (D.S.)
  • Justicija

    24.10.2011 21:50
    Ma dajte ljudima i bonus eno crkose istrazujuci ovaj slucaj! Ionako su se premorili ove godine od rada, cak citava tri puta su zasedali i nesto tamo kao radili!
    Kako ih nije sramota!!! Gade mi se stoka bezrepa!
  • zna se

    24.10.2011 15:32
    nad popom pop
    A da je kojim slucajem neko iz VOJVODJANSKE stranke OTKAZAO SEDNICU,
    tada bi bilo eto NE POSTUJE VOJVODJANSKA VLADA blabla.....

    ovako stigla naredba sa rha, nem sednice, i nikom nista

  • RADNIK

    24.10.2011 12:43
    A plate
    Ja mislim da onda ne bi trebali dobiti ni plate za taj mesec. Pa u Srbiji ljudi ne dobijaju plate za teške fizičke poslove a ovi dobijaju i povišice i još se javno hvale da ne rade. E to se zove demokratija na balkanski način.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti