FOTO: Grade se staze za pešake i bicikle u Raše Radujkova na Novom naselju

Počela je gradnja nedostajućeg dela pešačke i biciklističke staze u Ulici Radomira Raše Radujkova, kod novog parka.
FOTO: Grade se staze za pešake i bicikle u Raše Radujkova na Novom naselju
Foto: 021.rs
Ovi radovi su usledili posle gotovo tri meseca od kako je Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) potpisala ugovor sa izvođačem radova "Put-invest". 

Gradnja 116 metara trotoara, širokog tri metra, i biciklističke staze široke dva metra, koštaće više od sedam miliona dinara.

Prema ugovoru, rok za završetak radova je 90 dana. 
 
Podsetimo da će se gradnjom ovih staza konačno upotpuniti prolaz između Novog naselja i Detelinare, a radovi su usledili pošto je 021.rs pisao o tome.
 
 
Prethodnih decenija iz pravca Detelinare ka Novom naselju ili obrnuto, građani su koristili asfaltirane staze koje su bliže Ložionici, jer je druga strana bila neuređena, sa jednim putićem koji su utabali pešaci. Kada je krajem prošle godine konačno bio završen novi park i napravljena pešačko-biciklistička staza uz njega, ostao je neuređen deo od parka, preko pruge, do staza na Bulevaru Evrope.

Pošto je uklonjen pružni prelaz tokom zime, građani su se obratili 021.rs sa pitanjem hoće li sada dobiti celu pešačko-biciklističku stazu i sa druge strane ulice Radomira Raše Radujkova, nakon čega su iz UGZI naveli da će se izvesti neophodni radovi.

  • Stanar

    20.02.2023 12:02
    Perionica
    Zar nije perionica dobila privremenu dozvolu , zar nije predviđena škola tamo?

  • Zemlja čudesa

    28.11.2022 15:57
    Produktivnost
    90 dana za 116 metara pešačke i biciklističke staze? Sa cenom od 100€ po kvadratu? Bogata je ovo država koliko je pljačkaju.
  • telep

    28.11.2022 15:52
    Zato futoški put druga strana i dalje geto, niti se može biciklom niti peške. Trotoar uzurpira ko stigne, crtaju sebi parking, kola parkirana svuda kako njima odgovara, bici staza kao banglades, lišće do kolena. Od lišća se bar ne vide krateri, jedina mana možeš završiti preko kormana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Zašto voz Soko i dalje kasni?

Brzi voz "Soko" i drugi putnički vozovi i dalje kasne na brzoj pruzi Beograd Novi Sad, nakon što su prošlog meseca ukradeni kablovi na deonici između Stare Pazove i Inđije.