Nema leka bez kojeg ljudi mogu da oslepe

Vid slabovidih osoba u Novom Sadu ugrožen je nestašicom "travatana" u gradskim apotekama.
Vid slabovidih osoba u Novom Sadu ugrožen je nestašicom "travatana" u gradskim apotekama.

Novosađanka koja se javila Radiju 021 kaže da njena majka zbog visokog očnog pritiska ne sme biti bez ovih kapi za oči, jer bi u suprotnom u potpunosti mogla da oslepi. Ona objašnjava da "travatan" nije mogla da nađe ni u jednoj državnoj apoteci, a da je u jednoj privatnoj kupila poslednju bočicu ovih kapi.

Portparolka novosadske Apotekarske ustanove, Zlata Nađ, kaže da "travatana" u apotekama nema već izvesno vreme, jer se čeka potvrda o ispravnosti nove količine ovog leka iz uvoza, te da se nije desilo da apotekari nisu na vreme obavili porudžbinu. "Mi uvek poručujemo lekove prema mesečnoj potrošnji, ali nekad dođe do diskontinuiteta u Agenciji za lekove, gde se rade ispitivanja", kaže Zlata Nađ. Ona objašnjava da ne postoji zamena za ovaj lek koju bi apotekari pacijentima mogli da preporuče, a nada se da će nove količine "travatana" uskoro stići.

Inače, "travatan" u kombinaciji s još jednim lekom na recept košta nešto više od 400 dinara, dok u privatnim apotekama za ove kapi treba izdvojiti više od 1.400 dinara. (D.S.)

  • nema deda mraza

    14.10.2011 13:33
    jadni pa siroti
    @@ Dr Petrovic
    a da nema malo previse apoteka po gradu?

    jadni pa siroti
  • ns

    14.10.2011 12:44
    ako nema travatana nek' zamene sa gandžaginom :)
  • Lusi NS

    14.10.2011 10:10
    Interesantno da u državnim apotekama uvek nedostaju lekovi,koji se podižu na recept.Nedostaju neki antibiotici,kao i lek Famotidin,ali vam apotekari odmah nude zamenu iz
    Mađarske i plaćate punu cenu leka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti