FOTO: Otvoren "Auto Show", najskuplji auto 92.000 evra

Na Novosadskom sajmu održava se Sajam automobila "Auto Show", na kojem će do nedelje, 16. oktobra, ljubiteljima četvorotočkaša biti premijerno predstavljeno više od 30 modela, najnovija dostignuća u automobilskoj industriji, kao i programi posvećeni bezbednosti u saobraćaju.
Na Novosadskom sajmu održava se Sajam automobila "Auto Show", na kojem će do nedelje, 16. oktobra, ljubiteljima četvorotočkaša biti premijerno predstavljeno više od 30 modela, najnovija dostignuća u automobilskoj industriji, kao i programi posvećeni bezbednosti u saobraćaju.

Sajam je otvorio automobilski dizajner Saša Milovančević koji trenutno radi na pripremi prvog srpskog vozila koje će učestvovati na poznatoj trci "24 sata Le Mana". On je pozdravio ambicije organizatora ovakvih priredbi da, uprkos ekonomskoj krizi, budu otvoreni ka novim idejama i tendencijama u proizvodnji automobila.

"Međusobno nadmetanje proizvođača dovelo ih je do toga da  su postali jedni nalik drugima. Međutim, tržište je dovoljno edukovano i razmaženo da su mu potrebe veće i na njih mi treba da odgovorimo praveći nove automobile", ocenjuje Milovančević.

Portparol Sajma Boris Nadlukač dodaje da su finansijske kuće i ove godine ponudile posebne pogodnosti i akcije za kupovinu vozila, mada su, kako kaže, jeftiniji modeli, po pravilu, traženiji.
"Teško je oceniti koliko će automobila na ovom Sajmu naći put do kupaca, ali iskustvo iz prethodnih godina govori da će najjeftiniji modeli biti najbrže prodati", navodi Nadlukač.

Titulu naskupljeg prodajnog ekponata na Sajmu automobila ove godine nosi Mercedesov "CLS 350 CDI 4M"  sa cenom od 91.990 evra, dok je najjefiniji i ove godine Fijatov "punto klasik" koji može da se kupi za 6.199 evra.

Pažnju posetilaca ove godine privlači i "Jaguarov" sportski model iz serije "XKR" izložen u Hali 1. Vrednost ovog automobila procenjena je na 240.000 evra. Međutim, ovaj "Britanac" se nije našao u konkurenciji najskupljeg prodajnog modela jer već ima svog vlasnika i, kako nam je rečeno, iznajmljen je prijatelju za potrebe nastupa na Sajmu.

Poseban segment Sajma automobila posvećen je bezbednosti najmlađih u saobraćaju.  U sklopu Nacionalne kampanje posvećene ovoj temi, u petak , 14. oktobra biće organizovana "Dečja olimpijada" na kojoj će deca iz gotovo 200 vrtića i osnovnih škola pokazati koliko poznaju saobraćajne propise. Početak Olimpijade je u 10.30.

Kapije Sajma otvorene su za posetioce od 10 do 19 sati. Cena ulaznice je 300 dinara. (D.B)

  • sajam automobila???

    13.10.2011 10:09
    Gde su ženskice??? Kakav je to glup sajam automobila bez promoterki. Ah da novosadski sajam sve je jasno ti bi kliker pokvarili kojlko su bahati i nesposobni.
  • Ja

    13.10.2011 08:52
    Sve je Ok
    Sve to lepo ali sta vredi kad nije za 92 posto. Na parkinku ispredsajma ima boljih autica jer oni koji su imali pare kupili su vec neke zvecke.Prodace se i ovde nesto ali za vecinu su i polovni preskupi.Prosecna plata 300 e.
  • aaa

    13.10.2011 07:01
    gde su ?
    Jel to sajam samo za pozvane, ja ne vidim nijednog šetača???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti