Traži 1,5 miliona dinara od Parking servisa

Nakon što je od "Parking servisa" mimo propisa dobio kaznu za parkiranje, Novosađanin Milorad Bejatović odlučio se da tuži ovo preduzeće, zahtevajući odštetu u vrednosti od milion i po dinara.

Nakon što je od "Parking servisa" mimo propisa dobio kaznu za parkiranje, Novosađanin Milorad Bejatović odlučio se da tuži ovo preduzeće, zahtevajući odštetu u vrednosti od milion i po dinara.

Ovom doktoru prava je pauk odneo automobil sa parkinga početkom marta, zbog čega je dobio kaznu od 13.500 dinara. U obrazloženju je stajalo da je Bejatović parkirao na zelenoj površini u Ulici Marka Miljanova, međutim, ovaj Novosađanin je dokazao ne samo da nije bio parkiran na zelenoj površini, već i da je njegovo vozilo odneseno iz Ulice Đorđa Rajkovića. Kako kaže, njegov automobil je bio parkiran na građevinskom zemljištu, što direktno čini nalog za uklanjanje vozila ništavnim.

Ne može da spava već šest meseci

Iako je rešenje za odnošenje vozila osporio i dobio novac nazad, odlučio se da ide korak dalje i tužio je ovo javno preduzeće za duševnu bol. Prema Bejatovićevim rečima, kao stručnjak zna da ako je službeno lice počinilo nezakonitu radnju donošenjem nezakonitog rešenja o kažnjavanju, neko za to mora da odgovara. Svojoj tužbi dodao je narušeno zdravlje izazvano stresom zbog uklanjanja vozila.

"Zbog stresa koji sam preživeo kada sam video da mi nema automobila, ne mogu da spavam. Ranjen sam već šest meseci. Pod stresom sam, ni lekari ne mogu da mi pomognu", kaže prof.dr. Bejatović.

U "Parking servisu" priznaju grešku načinjenu prilikom uklanjanja Bejatovićevog vozila i napominju da se takvi propusti retko dešavaju. U ovom preduzeću navode da je dosadašnja praksa u tim slučajevima bila vraćanje novca oštećenim građanima, ali da je ovo prvi slučaj da neko tuži "Parking servis" zbog duševnog bola nanetog uklanjanjem vozila.

  • u pmet se ljudi

    29.05.2015 17:26
    prikocite malo
    @sve profesor do profesora- bas dugo skolovanje,
    @aksa- profesoreeee

    Javno vredjanje i iznosenje neistina je kaznjivo krivicno delo.
    Dok je jos vreme, javno se izvinite gosn. profesoru jer i vi mozete doci na red da odgovarate pred sudom.
    Takodje, i gosn. moderator postaje saucesnik jer nije sankcionisao-brisao uvredljive komentare.
    Budimo ljudi!
    Bravo profesore!
  • maki

    25.03.2012 18:13
    Tako je
    Samo naprijed profesore !!!
    Pokaži im ko su Hercegovci
  • Mikica

    27.01.2012 08:39
    Nego....
    Ovo zlostavljanje spajdermena je za svaku pohvalu!!!Ajde doco pa da castis kad otmes pare zutacima :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti