Grad traži rupu u zakonu da Đerić zadrži obe funkcije

Grad će pokušati da pronađe način da omogući Zoranu Đeriću da zadrži funkciju direktora Pozorišta mladih, iako je on prihvatio posao redovnog profesora na Katedri za dramske umetnosti u Banjaluci, kaže gradonačelnik Igor Pavličić.
Grad će pokušati da pronađe način da omogući Zoranu Đeriću da zadrži funkciju direktora Pozorišta mladih, iako je on prihvatio posao redovnog profesora na Katedri za dramske umetnosti u Banjaluci, kaže gradonačelnik Igor Pavličić.

Prema njegovim rečima, Grad će uvek težiti da uspešne kadrove zadrži i smatra da Đeriću neće biti problem da vodi ovaj teatar ukoliko čelnici obe institucije daju zeleno svetlo za to.

"Sa naše strane nema problema u tome da neko obavlja dva posla. Mi imamo članove Gradskog veća koji u isto vreme rade i na Univerzitetu i to obavljaju bez ikakvih problema. Treba imati kvalitetne ljude na odgovornim mestima i ako se institucije dogovore da obavlja obe funkcije, mi smo apsolutno saglasni sa tim", kaže Pavličić.

Balansiranje dve funkcije moguće

Član Gradskog veća na koga aludira prvi čovek Novog Sada je Andrej Bursać, koji u isto vreme obavlja funkciju gradskog ministra za kulturu i profesora na Akademiji umetnosti. Prema Bursaćevim rečima, jedini problem u tome da Đerić zadrži funkciju direktora Pozorišta mladih je pravna regulativa koja to zabranjuje, ali trenutno rade na traženju rupe u zakonu. "Balansiranje na dva posla je očigledno moguće, sada samo gledamo način kako da prevaziđemo pravne probleme koje postoje u ovom slučaju. Sada to pokušavamo da rešimo, a kada budemo znali šta smo postigli, to će se, naravno, čuti i znati", navodi Bursać.

Sam Đerić kaže da još uvek nije uspeo da o svemu porazgovara sa rektorom banjalučkog Univerziteta, ali da bi najradije da zadrži i funkciju direktora Pozorišta mladih jer želi da završi pokrenute poslove. Prema njegovim rečima, nije ni pomišljao da će priča o njegovom profesorskom poslu izazvati toliko polemika u javnosti, već da je za to zaslužan njegov protivkandidat za mesto redovnog profesora u Banjaluci.

Podsetimo, Zoran Đerić je prihvatio posao redovnog profesora u Banjaluci iako rektor te institucije nije znao da novi profesor obavlja funkciju direktora teatra u drugoj državi. Prema njegovim rečima, Đerić bi zbog te obmane mogao da bude kažnjen umanjenjem plate. (M.Sovilj)

  • maksim gorki

    20.10.2011 17:34
    na dnu
    Sto se tiče rupe,RUPA JE U DJERIĆEVOM ZNANJU. Završio je Jugoslovensku književnost i srpki jezik, magistrirao na "Poeziji Danila Kiša i Vladimira Nabokova", a doktorirao na "Domu i bezdomnosti u poeziji 20. veka, na primerima ruskih, poljskih i emigrantskih pesnika", A PREDAJE "JADNIM STUDENTIMA" ISTORIJU FILMA i DRAMATURGIJU. NIGDE VEZE S' VEZOM.
    ŠTA ĆE ON DA IH NAUČI?
  • 20.10.2011 06:35
    A šta bi sa rupom?
  • Evropa ili Azija

    19.10.2011 20:36
    Das ist Djerić, das ist Valter
    Da je Valter kojim slučajem svojevremeno upoznao Djerića sigurno bi u njemu imao ozbiljnog dvojnika i saradnika.Valter brani Sarajevo, a Djerić lebdeći nad panoramom N.Sada odiše spokojem i čvrstinom da će sve biti dobro, da će biti "kompromisa", da će njegov bankovni saldo biti još puniji.Nadvio se nad N.Sadom, kao kobac koji merka žrtvu, ili je ispod njega B.Luka, ili meka nova meta...Nije on jedini koji sedi " na dvije stolice", nije on jedini koji obmanjuje rektora Stanića u B.Luci, nije on jedini koji ne dolazi na akademiju i "smandrljava časove" i nije on jedini "nesposobnjaković u kulturnoj ponudi N.Sada". Gledaj ga lafčino, to je novosadski Valter.On bi po principu negativne selekcije mogao da dobije dve katedre ( za film i dramaturgiju) da radi "malo" sa studentima i u N.Sadu, da i njima prenosi mudrost i sveznanje, ali "provali su ga".Sad se setih, postoji akademija u Sarajevu.Sa "još jednom stolicom" Valter bi se povampirio u punom sjaju, podigao bi se kao fenix iz B.Luke.
    P.S.Priča se da će Bata Živojinović da snima remake "Valtera" u koprodukciji sa Kinom. Šta mislite da Djerić napiše scenario za taj film, da uzme još koji dinar, kad Kinezi dobro plaćaju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti