Protest zbog školarina

Novosadski studenti za danas su najavili protest zbog ukidanja apsolventskog staža, kao i zbog povećanja broja ispitnih bodova potrebnih za upis godine na budžet.

Novosadski studenti za danas su najavili protest zbog ukidanja apsolventskog staža, kao i zbog povećanja broja ispitnih bodova potrebnih za upis godine na budžet.

Pored toga, traže i smanjenje školarina čija visina, kako navode, ne bi smela da bude viša od tri prosečne plate. Akademci u protestnu šetnju kreću u podne.

Okupiće se ispred Visoke poslovne škole, a nakon obilaska fakultete u Kampusu, Stražilovskom ulicom će otići do Vlade Vojvodine, gde će predati zahteve, kao i peticiju sa potpisima 450 studenata. Prema najavama organizatora, odatle će se uputiti pred Gradsku kuću da bi nakon polusatnog zadržavanja nastavila protestnu šetnju kroz Železničku ulicu, a zatim ka Spensu i nazad do fakulteta, piše 24 sata.

Pokrajinski sekretar za obrazovanje Andor Deli kaže da će tek nakon primanja zahteva studenata moći da se obave pregovori.

  • mama

    14.10.2011 16:33
    Dobri sutdenti ne placaju skolarinu. Samo oni koji nisu ispunili uslove da budu na budzetu moraju sami da plate. To treba naglasiti kada se pise o cenama skolarine.
  • Svitac

    14.10.2011 08:38
    Peticija sa potpisom 450 studenata? A na Novosadskom univerzitetu, verovali ili ne, studira između 40 i 45 hiljada! Ova brojka višestruko premašuje prostorne kapacitete nevelikog kampusa; na većini fakulteta, kvalitet je podređen kvantitetu... Tako da, ako se već priprema organizovano ispoljavanje nezadovoljstva, osim u zaštitu sopstvenih novčanika, moglo bi se, između ostalog, dotaći i onoga što spada pod KVALITET studiranja, a što je kod nas u velikoj meri zapostavljeno. Školarine JESU bezobrazno visoke, ali zar ćemo se zadovoljiti jeftinijim, a jednako lošim obrazovanjem?


  • 14.10.2011 08:24
    navratite do banovine gde je parkiran sluzbeni audi A8 4.2 pa ce vam biti malo jasnije zasto nema para za subvencionisane skolarine, a usput pitajte politicare ako sretnene kojega jel mogu njihova deca da se skoluju od njihove plate 200.000 dinara

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti