Bez dozvole izvlače kamen sa Fruške gore

Iz starog kamenoloma na Paragovu svakodnevno izlaze kamioni puni kamena, iako je na tom mestu zabranjena eksploatacija ruda jer se nalazi u sklopu Nacionalnog parka Fruška gora.

Iz starog kamenoloma na Paragovu svakodnevno izlaze kamioni puni kamena, iako je na tom mestu zabranjena eksploatacija ruda jer se nalazi u sklopu Nacionalnog parka Fruška gora.

Iako je firma "Putevi" iz Sremske Mitrovice dobila dozvolu samo za sanaciju kopa, inspektori Pokrajinskog sekretarijata za energetiku su utvrdili da radnici, umesto najavljenog posla, ustvari eksploatišu kamen.

Kako piše Blic, inspektor za mineralne sirovine Srbislav Lazić potvrdio je da je vlasnik firme koja izvlači kamen sa Paragova Dušan Borovica, međutim, sam biznismen to negira.

Prema njegovim rečima, tačno je da je bio zainteresovan za čišćenje ovog kopa, ali firma "Putevi", koja je dobila posao, nije članica "Borovica grupe".

  • OZLOJEDJENI FRUŠKOGORAC

    17.10.2011 07:39
    TANTE ZA KUKURIKU
    Ne plaćaju rusi (čitaj Gazprofneft) skoro ništa za naftu koju vade iz vojvodjanske zemlje pa što bi srbijanci sami sebi plaćali za kamen. Istina mi sami sebe ne umemo da zaštitimo na Kosovu pa će nas rusi "zaštititi" a konto takoreći besplatne nafte.
  • Milan II & Putaru

    17.10.2011 07:32
    NEPOZNATI PUTEVI FRUŠKOGORSKOG KAMENA
    Dali samo Fruška Gora ima kamenolom i dali se kamen sa Fruške Gore ugradjuje samo u vojvodjanske puteve. Kako se otimaju drugi vojvodjanski resursi-sumnjam.
  • Ja

    17.10.2011 05:57
    Bez dozvole uz koverat
    Sve se tacno zna.Ko kad gde a verovatno i koliko. Znaci policija. Kakvi inspektori isl gluposti. Inspektor ima platu 400 e a vozi novog Passat ili sl. kupio na kredit gle te molim u slamenom sesiru.Samo hapsenje ikontrola porekla imovine moze mozda mozda nesto da uradi mada je sad i za to verovatno kasno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti