Stiže kanalizacija na Južni Telep

Žitelji Telepa koji žive pored nasipa u Sime Matavulja i bočnim ulicama, posle četiri i po decenije čekanja, do kraja godine će dobiti kanalizacionu mrežu.
Žitelji Telepa koji žive pored nasipa u Sime Matavulja i bočnim ulicama, posle četiri i po decenije čekanja, do kraja godine će dobiti kanalizacionu mrežu.


Gradonačelnik Igor Pavličić objašnjava da se sa rešavanjem komunalne infrastrukture u tom delu grada nije moglo početi ranije, zbog komplikovanog terena, te je bilo neophodno da se za početak radova dobije sva potrebna dokumentacija. "Morali smo da čekamo na sve dozvole i saglasnosti jer se prvo radi uz nasip, odakle se sva voda faktički slivala ljudima u kuće. Po završetku ovog dela, počeće se sa raskopavanjem ulica", kaže Pavličić.

Stanovnici ovog dela Telepa pozdravili su početak izgradnje kanalizacione mreže, ali kažu da će se time rešiti samo jedan deo problema, jer im nedostaje i vodovodna mreža. Dušan Dragin, koji živi pored nasipa, navodi da se zbog ranijih tvrdnji iz "Vodovoda" kako je nemoguće graditi pored dolme, osam porodica snabdeva vodom sa jedne tačke, a račun plaćaju po dogovoru.

"Oni odugovlače sa rešavanjem problema, a mi vodu sa jedne tačke vučemo kroz placeve i bašte. Pošto nema svako domaćinstvo svoj sat, na kraju  meseca se raspravljamo ko će koliki račun da plati. U međuvremenu je uveden i gas, sad evo dobijamo i kanalizaciju...znači to sme, a vodovod ne sme", priča Dragin.

Direktor "Vodovoda" Branko Bjelajac, međutim, ističe da pitanje vodovodne mreže može da bude rešavano tek naredne godine. "Pokušavamo da budemo ozbiljni i da problem rešavamo sistemski. Kada sredimo kanalizaciju, na red dolazi vodovod, a potom će se uraditi i asfaltiranje ulica", kaže Bjelajac.

Izgradnja kanalizacione mreže koštaće 62 miliona dinara, a investicijom će osim Ulice Sime Matavulja, biti obuhvaćene Mornarska, Bolmanska i Prešernova. Rok za završetak radova je 65 dana. (D.B)

  • bluc!

    15.10.2011 07:15
    Setili se pred kraj mandata da obecavaju za sledeci!
    Zanimljivo....
  • Nebojša Novi Sad

    14.10.2011 19:03
    samo da je češće izbora
    Da je narod pametan izbora bi bilo makar na 2 godine, jer bi ih to teralo da nešto konkretno urade za stanovnike grada.
    Odličan potez uvođenja kanalizacione mreže kako na Telepu, tako i bilo gde pa i u Begeču i Kaću koji su okolina grada. Svi plaćaju porez, pa je red. A red je red, reče Balašević
  • sale novosadjanin

    14.10.2011 16:12
    stigla nagrada
    za prosle izbore!
    nek je sa srecom !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti