Grad izbacuje vrhunskog umetnika iz ateljea

Prinudno izbacivanje ličnih stvari iz ateljea slikara Milana Kešelja pomereno je za tri meseca, ali ukoliko Grad nastavi da se oglušava o apele umetničkih udruženja, slike nagrađivanog Kešelja završiće na ulici.
Prinudno izbacivanje ličnih stvari iz ateljea slikara Milana Kešelja pomereno je za tri meseca, ali ukoliko Grad nastavi da se oglušava o apele umetničkih udruženja, slike nagrađivanog Kešelja završiće na ulici.

Kako za 021 kaže njegova pravna zastupnica Dragana Mumin, preporuke koje su poslali gradonačelniku i Gradskom veću su ne samo odbijene, već nisu naišle ni na kakvu reakciju čelnih ljudi Novog Sada.

"Dva puta smo se obraćali gradonačelniku i gradskom ministru za kulturu, gospodinu Bursaću, ali se oni nijednom nisu udostojili da nam makar odgovore na naše predloge. Jedina stvar koju oni treba da učine je da napišu prostu preporuku i da ovaj umetnik zadrži svoj atelje", kaže Muminova.

Kešelj je u atelje koji se nalazi naspram glavnog ulaza u hotel "Leopold" ušao pre dve godine, kada je sa "Poslovnim prostorom" napravio dogovor o otplati duga prethodnog korisnika, obućara Slobodana Čelebića, u iznosu od 635.000 dinara. Međutim, Grad taj dokument ne smatra validnim i naložili su prinudno iseljenje ovog slikara iz ateljea na Tvrđavi. Milan Kešelj je svetski poznat slikar, čija su dela još 1989. godine uvrštena u Enciklopediju svetske grafike. (M.S.)

  • vegan

    18.10.2011 08:59
    Nije to placeno
    Obucar je dao cipele ovima u "Poslovnom prostoru", a slikar je dao slike, dakle nije bilo kesha od Keshe u opticaju. Neka vam ovi iz JKP daju papire na uvid.
  • Niko tu nije naivko

    17.10.2011 21:08
    Koliko ja znam i primecujem tamo se samo neka druzenja organizuju u tim ateljeima. Polovina ih je te ateljee preuredila bez dozvole naravno u stanbene prostore i korste ih ko vikendice.
    Ovo dele svojima ligasi ....

    Pocevis od objekta u samom tunelu koji izlazi kod hotela pa desno... znate sta se prica ko je tu bancio i orgiao...pa redom i nizi causi!

    E pa vi sad gledajte ko je uzeo sve kulturne ustanove pod svoje, nije to slucajno
  • drago

    17.10.2011 20:08
    hm?
    Cemu ovakvo tendencioyno novinarstvo?
    Umetnik nece da PLATI obucarev dug nego da se DOGOVORI sa Gradom, čitaj hoće uz malu protivuslugu BESPLATNO da se uvali....
    Ako PLATI nek izvoli. Nemojte praviti aferu gde je nema!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti