Ombudsman: Profesorica je znala šta radi

Kancelarija pokrajinskog ombudsmana po službenoj dužnosti pokrenula je postupak protiv profesorice Srednje mašinske škole Jelene Popović Ivanović zbog izazivanja mržnje preko društvene mreže "Fejsbuk".
Kancelarija pokrajinskog ombudsmana po službenoj dužnosti pokrenula je postupak protiv profesorice Srednje mašinske škole Jelene Popović Ivanović zbog izazivanja mržnje preko društvene mreže "Fejsbuk".

Kako se navodi u saopštenju, profesorica ne poriče da je profil "Nikita Če Buraška" njen i da je ona sama pisala poruke sa uvredljivim sadržajem, što ukazuje da je bila svesna posledica svoje pisane reči.

Iako se radi o istupu na društvenoj mreži, pokrajinski ombudsman smatra da su rečnik prepun mržnje upućene nacionalnim i seksualnim manjinama neprimeren za jednu prosvetnu radnicu.

Pokrajinska zaštitnica građana Aniko Muškinja-Hajnrih poslala je zvaničnu preporuku prosvetnoj inspekciji da, pored njene odgovornosti za konkretan slučaj, utvrde i da li je profesorica podobna za rad sa učenicima. (M.S.)

  • @Pedagog - za primer

    21.10.2011 07:27
    Da li ja dobro zakljucujem?
    Kada kazete: slucaj iz SAD-a..., da li tada mislite na onu drzavu u kojoj su onim nasim zemljacima oduzeli decu zbog...? Pa Vi pedagogu jedan nastavite.
  • boba n

    18.10.2011 20:40
    ne prikazujte netačne slike o mišljenjima gradjana
    Ne priliči Vam da objavljujete komentare koji pogoduju nacionalnim manjinama i sramnim neprirodnim odnosima osoba istog pola, a pokušavate prikriti izjave Srpskog naroda, žitelja ovog grada i Vojvodine da se neprekidno pokušavaju umanjiti njihova prava u odnosu na nacionalne manjine, te na taj način prikazati "DEMOKRATSKU VOJVODINU" a Srbe bez matične zemlje.
  • Sava

    18.10.2011 12:04
    NDH ili Vojvodstvo Srpsko ?
    Kako ove stranice odišu mržnjom prema Srbima niti Tuđman se nebi postidio.Što je ovo Srpsko Vojvodstvo postaje NDH ili hrvati spamaju a Srbi kao i uvijek samo šute ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti