FOTO: Video zvezda gradskog sajta o novijoj istoriji Novog Sada

Na novoj internet prezentaciji grada Novog Sada, u sekciji video zapisa, Novosađani ali i svi ostali posetioci ovog sajta mogu videti šta je sve u poslednje vreme izgradio Igo.. grad.
Na novoj internet prezentaciji grada Novog Sada, u sekciji video zapisa, Novosađani ali i svi ostali posetioci ovog sajta mogu videti šta je sve u poslednje vreme izgradio Igo.. grad. Trošenje para poreskih obveznika dokumentovano je hronološki i precizno, a u svakom filmu glavnu ulogu ima Rod... Igor Pavličić. Rekapitulacija događaja iz grada, o kojima ste se informisali preko našeg radija imaju i drugu dimenziju... sa jednom istinskom video zvezdom.

 

 

 

 

Nedavni događaji. Gradonačelnik je pomogao rekonstrukciju dva novosadska pozorišta. Kada je direktor Újvidéki Színház-a Šandor Laslo tom prilikom počeo da priča o značaju kulture u gradu, popularni Igi mu je dobronamerno napomenuo da doda koliko para je utrošeno u popravku propalih cevi. Jer, ipak, nije kamera tu bezveze. Iste nedelje otkriven je i spomenik Lazi Kostiću. Lepo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kraj septembra i prva polovina oktobra. Miholjsko leto u Novom Sadu, a gradonačelnik kaže da je sve spremno za Evropsko prvenstvo u rukometu. Khm, ono EP gde on lično sedi u Organizacionom odboru manifestacije, a neophodni radovi su urađeni u cajtnotu, bogznakako, i to pod pritiskom javnosti, jer do pre nekoliko nedelja ništa nije bilo gotovo. U tom periodu je i GSP obeležio vek stajanja u gradskom prevozu....ovaj...postojanja gradskog prevoza u Novom Sadu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Svi znamo koliko je bitno modernizovati skole. Ipak je skola skola, i deca treba da idu u skolu kako ih ne bi vaspitavala ulica. Ili kako ne bi zaboravili da stave kvačicu na š kada pišemo ćirilicom... Čekaj...

 

 

 

 

 

 

 

 

Sredina sepembra dovela je našu video zvezdu i njegovog kamermana do Mažuranićeve ulice u Petrovaradinu, gde je uvedena kanalizacija. Za one koji ne znaju, ti ljudi su prosipali go*na po ulicama čekajući svitu da im uradi posao. Za razliku od mnogih koji nisu lili fekalije po ulicama, oni su barem dočekali nešto...

 

 

 

 

 

Kej nam lepo izgleda. To moraju priznati čak i hejteri nesrećno urađene suvenirnice na istom potezu, ali ruku na srce, sve je urađeno kako treba. Međutim, Novi Sad ima i drugi kej - sa petrovaradinske strane. Šta su Sremci skrivili pa nemaju kej kao Novi Sad? Barem njihove ulice ne raskopavaju svaki čas, kao naše u Branka Bajića. Ustvari, njihove ulice ne raskopavaju nikad, jer se nikad ništa i ne radi u Petrovaradinu. Priča se da Sremci vole da im asfalt bude autentičan, iz 19. veka.

P.S.

Ako neko zna šta znači reč "izgarnje", neka nam piše. Ja stvarno nemam pojma. Usput budi rečeno, prilično sam siguran da se ne kaže "punionica za biciklove", ali kad bi nam to bio gorući problem, pevali bismo.

 

 

 

 

 

 

Početkom septembra Igi je ponovio želju da vrati tramvaje u Novi Sad. Prva faza radova koštala bi 15 miliona evra i za te pare bismo se vozali centrom. Rečeno je da je "studija izvodljivosti tramvajskog prevoza pokazala ekonomsku opravdanost". Nisam makro, a ni mikroekonomista, ali daaaaj.

P.S.

Skola je već ovde zaribala, jer je jedan film sa gradonačelnikom kao lajtmotiv imao "редослед делова града у којима це бити изводјени радови"

 

 

 

 

 

Krajem avgusta i početkom septembra, kada je žega umarala Novosađane, gradonačelnik je sa sve kravatom morao da obilazi radove u pomenutoj Mažuranićevoj ulici, gde su jedva stigli da operu fekalije kako bi je on obišao. Lakše obučen, u košulji, zvezda snimaka sa gradskog sajta obišao je novootvoreni bazen na Spensu koji smo čekali dvadeset godina. Kad je zazimilo i kad je zatvoren novi bazen, katanac je stavljen i na stari, zatvoreni bazen. Zbog duga za grejanje. Rijaliti strajks bek.

Ah, da. Pa to je mesec i kada je u Novom Sadu bio onaj nadaleko čuveni francuski bend ZAZ. Kamera ipak nije uspela da zabeleži "šizenje" u VIP loži. Trebali ste samo videti kako se "lome kukovi" kad muzika pogodi "u žicu".

 

 

 

 

 

 

 

 

Kraj jula i prva polovina avgusta. Pre nego što smo u sandučićima pronašli listiće u kojima se naša video zvezda pohvalio kako je u gradu sve super, napravio je pres konferenciju u to ime. Pres konferenciju na kojoj nije želeo da odgovara na pitanja koja se nisu ticala političkog marketinga koji promoviše njegov bezgrešni lik i delo...

 

 

 

(Miodrag Sovilj)

  • iskreno

    29.10.2011 17:38
    otvoreno
    ja se svuda usliko,kazu tako treba, izaberite me ponovo...sve ce da cveta, raste, da se gradi... a ja cu biti i dalje gradonacelnik pa necu patiti zbog toga sto sam manje vredan i nesposoban... vi samo zaokruzite mene, vas nista ne kosta a ja necu biti kao uvek siv, beznacajan, ispodprosecan, nesiguran, dosadan...nego i dalje No1..Dao sam ja sve sto imam da bi to postao iako me se trazilo.., ma ne smem da pricam o tom, intima brate(dao a opet ostalo kod mene). Hvala vas iskreni gradonacelnik...PS. tako mi je lepo biti gradonacelnik, istrpite malo.. E kad bi se tako nekako otvorio - ja bi mu dao svoj glas!!!
  • petar

    28.10.2011 18:05
    propali advokat
    trebalo je I.P. proveriti advkatsku diplomu. samo dva primera
    - kada se u egzit kampu kod rektorata srusila topola i ubila devojcicu iz makeonije, nas ugledni advokat je odmah rekao, imenom i prezimenom, ko je krivac - dve zzene z ZIG i Zelenila. i to pre pocetka istrage.nismo obavesteni o sudskom epilogu, ali protiv ove dve zene nema tuzbe. lekciju o pretpostavci nevinosti je propustio kao i roditeljski cas da recenica izvinite... nije sramota.
    - opet exit. engleskom ambasadoru je garantovao apsolutnu bezbednost posetilaca. bez zazora, bez ikakve sanse da se nesto lose desi. i - to vece je poginuo mladi englez. cijom krivicom, nije vazno. rodni je drugacije obecao. a bila je dovoljna sasvim mala ograda tipa... preduzeli smo sve sto smo mogli da se nista ne desi...itd
    i za advokatskog pripravnika previse
  • proplakace kamen

    28.10.2011 14:28
    a kako nebi mi
    tragi-komicnijeg lika ne pamti politicka scena...koji jadan prizor njega na poziciji bilo cega pogotovo gradonacelnika - tragedija...taj izbor je okrutna osveta bg-a ns-u. Cista komedija je sto on utripovao da je tu nekakav jos i gradonacelnik...xe xe xe sve ima svoju svetlu stranu a u ovoj je da ce svaki sledeci biti bolji od prethodnog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti