Smeće na Podbari redovno "preliva", "Čistoća" kaže da je rešenje najam kontejnera za krupni otpad

U nedavno sprovedenoj anketi portala 021.rs u kojoj smo pitali Novosađane šta žele u svom kraju, neki su nam se obratili i u vezi sa problemom kontejnera u Gundulićevoj ulici i Ulici Koče Kolarova.
Smeće na Podbari redovno "preliva", "Čistoća" kaže da je rešenje najam kontejnera za krupni otpad
Foto: 021.rs
Smeće u nadzemnim kontejnerima koji se nalaze na ovim adresama redovno "preliva", a građani pored ostavljaju i krupni otpad.
Tako se na ovom mestu, koje se nalazi blizu dečijeg igrališta, često mogu naći i stari kaučevi, sanitarije, šut i drugo, kao i nesavijene kabaste kutije koje zauzimaju veliki prostor.
Građani su nam se javili sa idejom da je potrebno kontejnere popraviti i sprečiti ovako nelegalno odlaganje smeća.
 
Iz Javnog komunalnog preduzeća "Čistoća" za 021.rs kažu da do ovakvog problema dolazi zbog nesavesnog ponašanja građana, ali i da su predviđene kazne za one koji budu zatečeni u odlaganju ovakvog otpada.
 
"Kao i na mnogim lokacijama, tako i na navedenim, ponašanje nesavesnih sugrađana dovodi do toga da se stvaraju male deponije oko posuda za odlaganje otpada ili se iste zatrpavaju krupnim otpadom. Svakodnevno, u tri smene sa najmanje dve ekipe, radimo na sakupljanju takvih deponija svuda u gradu, pa i u Gundulićevoj ulici i Ulici Koče Kolarova", navode iz ovog preduzeća.
 
Dodaju i da bi rešenje ovog problema bilo iznajmljivanje kontejnera za krupni otpad, ali od strane pojedinaca ili stambene zajednice.
 
"Takođe, rešenje ovog problema bi bilo i odnošenje takvog otpada na Gradsku deponiju, gde je prijem istog besplatan. Odlukom o održavanju čistoće Grada Novog Sada definisane su kazne za fizička i pravna lica u slučaju zaticanja pri nesavesnom odlaganju otpada", objašnjavaju iz JKP "Čistoća".
Podsećaju da ovo preduzeće dva puta godišnje organizuje akciju postavke kontejnera za krupni otpad i napominju da ovakvu akciju mogu i češće da organizuju po zahtevu Mesne zajednice.

Tekst je nastao u okviru projekta "Media for all", koji sprovodi British Council uz finansiranje Vlade Velike Britanije.
  • Nataša

    17.01.2023 13:57
    problem je svuda
    isti problem i na Rotkvariji. Konterjneri prepuni, krupan otpad oko konterjnera, postavljeni pod nečiji prozor, zaklanjaju sporedni put, ne vidi se od njih raskrsnica....ma užas
    Letos sam nagazila na ekser prilazeći kontejneru....bila u ambulanti...tetanus, previjanje.....nikom ništa....
  • Mimi

    12.01.2023 23:27
    Bele njive
    A gde mi iz belih njiva da bacamo smece
  • Boro gromobran

    12.01.2023 18:22
    "Da li da zovemo novinare i kažemo sve pa da Vucic dodje da razbuca lopovsko gnezdo uhlebljeno u jkp Cistoca?"

    Evo, baš će da dođe da izmaltretira sopstvene sigurne glasove.

    "Čemu 1000 zaposlenih na papiru ako radi 50?"

    Pa održavanju tog istog lopovskog sistema. Javni sektor u Srbiji navodno ima oko 700 000 zaposlenih i "zaposlenih". Nas ima 6,5 miliona. Svakih 10 godina po pola miliona manje. Znači, za nekoliko decenija će ostati samo penzioneri i javni sektor. Samo što ćemo onda ili morati da damo sve prirodne lepote strancima na 100 godina bez naknade, kako bismo pokrili kredite ove i prethodnih vlasti, ili će plata biti 3000, a penzija 2000, pa ko preživi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".