Novi Sad lošiji za rad nego za život

Građani su Novi Sad i Beograd znatno lošije ocenili kao mesto za rad nego kao mesto za život, a trećina je zaključila da bi lokalni organi vlasti trebalo da imaju veću ulogu u stvaranju uslova za otvaranje novih radnih mesta.

Građani su Novi Sad i Beograd znatno lošije ocenili kao mesto za rad nego kao mesto za život, a trećina je zaključila da bi lokalni organi vlasti trebalo da imaju veću ulogu u stvaranju uslova za otvaranje novih radnih mesta.

Isti procenat smatra da grad u kome žive ima skroman ekonomski potencijal. Iz perspektive ispitanika, od kojih se blizu dve trećine u svom gradu bolje oseća danju nego noću, da bi grad bio atraktivan za život, pre svega, mora da pruži osećaj sigurnosti i bezbednosti.

Na listi prioriteta koji bi poboljšali život u gradovima Srbije su, prema istraživanju, čistoća i upravljanje otpadom, troškovi života, cena potrošačke korpe, javni prevoz, putevi, parking, pristup zdravstvenim uslugama, škole, parkovi i prostor za rekreaciju. Istraživanje je za kompaniju "Filips" sproveo CESID po sistemu reprezentativnog uzorka.

  • mira

    22.10.2011 00:36
    Novi Sad jeste lep grad za zivot, i za rad, ali samo kad bi nas ova vlast udostojila posla da imamo cime da prezivljavamo i kad nam ga ne bi sve vise i vise unistavali na racun dubine svoga dzepa.
  • PlaviCuperak

    20.10.2011 11:45
    Unisten je Novi Sad sve manje ucenih ljudi ostaje bez posla,a sve vise partiski prijatelja dobije mesto njihovo....Moras seta bolest iskoreniti pod hotno ili sve ode u ambis...
  • ANA

    20.10.2011 11:09
    ZAMENA TEZA
    UPRAVO OVI STO IZMISLJAJU NACIJU "VOJVODJANIN" NIT ZNAJU DA ODRZAVAJU ONO STO IM OSTADE OD SVABA I MADJARA ILI DALJNIH PREDAKA (JER ONI SAMO ILI NASLEDJUJU ILI DOBIJAJU,STARO NE POPRAVLJAJU,NOVO NE GRADE),IZVLACE SE IZ MISJIH RUPA,A RUGAJU SE I PODSMEVAJU ONIMA STO RADE I GRADE. TREBA IMATI VISE PAMETI I ZNANJA,BOLJE IDEJE I VIZIJE OD ONIH KOJE NAPADAS,BEZ OBZIRA JESU LI ONI ZUT,PLAVI,CRVENI... CAK I "DODJOSI".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti