Studije u Bujanovcu o trošku Vojvodine

Vlada Vojvodine je donela odluku da se iz pokrajinskog budžeta finansira upis na prvu godinu studija 69 studenata sa juga Srbije.

Vlada Vojvodine je donela odluku da se iz pokrajinskog budžeta finansira upis na prvu godinu studija 69 studenata sa juga Srbije.

Budući akademci srpske i albanske nacionalnosti će studirati u Bujanovcu, gde je Ekonomski fakultet iz Subotice otvorio istureno odeljenje. Reč je o studijama iz oblasti marketinga, a nastava će se izvoditi na oba jezika.

Članovi pokrajinske vlade su konstatovali da odluka predstavlja, s jedne strane, svojevrsno priznanje Univerzitetu u Novom Sadu, a sa druge je doprinos stabilizaciji prilika u tom delu Srbije, navodi se u saopštenju.

  • Пера

    21.10.2011 12:05
    69
    Сјајна поза!@Стева, може овако?
  • bosna

    21.10.2011 01:00
    A jel
    @tt-aef
    kad već školujemo celu bosnu, ne vidim zašto ne bismo i ove naše dole.


    Ti iz Bosne su ocistili godinu u junu, imaju prosjek preko 8, i moraju da placaju skolarinu od 1000€, kako bi se iz Tetova zaposlilo 15 profesora koji ce predavati na albanskom,i kako bi 69 Alanaca bilo na budzetu koji su mozda jedva srednju zavrsili, tako da mislim da Vam poredjenje nije bas u redu :)
  • @ Steva Solarov

    20.10.2011 20:21
    Dragi sugrađanine, pretpostavljam da Vi ne školujete u ovom trenutku dete na nekom od novosadskih fakulteta, kad je na komentare ostalih čitalaca povodom plaćanja školarine od strane studenata koji su ostvarili maksimalan broj bodova, Vaš komentar "ma dajte malo okrenite se lepšim stvarima, a ne mržnji". Pitala bih Vas da li biste tako razmišljali kada biste trebali da "pljunete" minimum 800 eura za školarinu za sopstveno dete koje je ostvarilo maksimalan broj bodova.
    Muka mi je od dragih sugrađana koji još misle da živimo u komunizmu kad je sve bilo besplatno, pa ste se delili samo na one koji šetaju po našem lepom Novom Sadu i one koji to ne čine! Pozdrav!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti