FOTO: Mirović se prisetio mladih radikalskih dana - "Samo sloboda govora može doneti napredak"

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na društvenim mrežama se prisetio početka devedesetih godina i svojih mlađih, radikalskih dana.
FOTO: Mirović se prisetio mladih radikalskih dana - "Samo sloboda govora može doneti napredak"
Foto: 021.rs

On je na Instagramu, "samo toliko da vam ne bude dosadno u nedelju popodne", podelio fotografiju pisma koju je kao predsednik Kluba radikalne omladine Novog Sada, koji je delovao u sastavu tada Narodne radikalne stranke, poslao beogradskom listu Duga.

U pismu se navodi da njegovo obraćanje proizilazi iz činjenice da list Duga daje prostora svim mišljenjima "što će na kraju, kada svi budu kupovali takve novine, naterati i one režimske da se do kraja demokratizuju i oslobode tutorstva". 

Tako je Mirović, ponukan "umnošću i slobodom da objavljuje programe opozicionih partija", listu prosledio program i pristupnicu Narodne radikalne stranke, odnosno Klubu radikalne omladine.
 
Trideset i tri godine kasnije, Mirović na Instagramu piše da su "verovali da samo sloboda govora i konkurentska borba u višestranačkom društvenom i političkom uređenju može doneti napredak".
 
"U pismu se vidi da su se mediji i tada delili na prorežimske i antirežimske, što je i danas očigledno slučaj uz, još očiglednije, nove gazde i jače spoljne uticaje kojima se mnogi, na žalost, ponose", zaključio je pokrajinski premijer.
 
  • Limanac

    16.01.2023 15:14
    U tom periodu je nudio sendviče i jogurt nacionalnim manjinama.
  • Lee Kana

    16.01.2023 14:27
    Očekujem da će još jedan tadašnji radikalni omladinac, na svom Instagramu, da objavi svoja pisma Zum reporteru.
    Valjda je ostalo nešto u arhivi?
  • Mane

    16.01.2023 13:27
    Zahtevali slobodu govora, a sad je sprečavaju za neistomišljenike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti