FOTO: Radnici Dnevnika ujedinjeni u protestu

Nezadovoljni radnici "Dnevnik novina i časopisa" i "Dnevnik prometa" protestovali su danas zbog neisplaćenih zarada, najpre ispred firme, nakon čega se povorka zaputila do zgrade Vlade Vojvodine, koja je osnivač ovog preduzeća.

Nezadovoljni radnici "Dnevnik novina i časopisa" i "Dnevnik prometa" protestovali su danas zbog neisplaćenih zarada najpre ispred firme, nakon čega se povorka zaputila do zgrade Vlade Vojvodine, koja je osnivač ovog preduzeća.

Prema rečima članice sindikalnog odbora "Dnevnik holdinga" Vesne Reljić, ovo je prvi put da su se dva sektora zaposlenih ujedinila u zajedničkoj borbi za svoja radnička prava. "Napokon smo se udružili. Imamo iste ciljeve, ali zbog podeljenosti po sektorima, različiti su i problemi, pa tako neki platu nisu primili 14 meseci, neki 12, ali u suštini smo u istoj situaciji. Ta razjedinjenost je do sada odlično služila kako bi oslabila radnički pokret u našem preduzeću", kaže Reljićeva.

Kao da nisu državna firma

Predsednica sindikata "Novina i časopisa" Nada Štrbac kaže da je situacija zaposlenih u ovoj firmi specifična, jer iako su firma čiji je osnivač pokrajina, po problemima se više identifikuju sa radnicima preduzeća u kojima je sprovedena loša privatizacija

"U medijima se stalno provlače neuspele privatizacije i radnici koji u njima mesecima ne primaju platu, nemaju zdravstveno osiguranje, gazda im ne uplaćuje staž... Mi smo u istoj poziciji, iako smo državna firma", rezignirana je ova sindikalka.

Na današnjem protestu učestvovalo je oko 50 radnika zaposlenih u dva sektora, a nezadovoljni radnici očekuju da im se u narednim danima pridruže i zaposleni u štampariji "Dnevnik holdinga", koji odranije štrajkuju. Štampano izdanje dnevnih novina će, uprkos štrajku, normalno izlaziti. (M.S.)

  • direktorka

    21.10.2011 07:08
    http://www.youtube.com/watch?v=0Ubf2lKOcqk
  • Kreativni direktor transparena

    21.10.2011 07:03
    @Ljubitelj stripova
    Zahvaljujem! Nastavljamo u tom duhu!
    Samo da bude uspeha!!!
  • Obavešten

    20.10.2011 17:45
    800 miliona
    WAC duguje "Dnevnik Holdingu" oko 800 miliona dinara, ali pokrajinski "oci" raznim mešetarenjima teže da se ovaj dug izbriše i nikada ne naplati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti