Prepucavanja privatnika i Informatike na grbaču građana

Predsednici nekoliko skupština stanara iz centra grada, sa keja, Novog naselja i Rotkvarije zatražili su od Grada da zaštiti njihova prava u poslovanju sa "Informatikom" i preduzetnicima koji se bave održavanjem zgrada.
Predsednici nekoliko skupština stanara iz centra grada, sa keja, Novog naselja i Rotkvarije zatražili su od Grada da zaštiti njihova prava u poslovanju sa "Informatikom" i preduzetnicima koji se bave održavanjem zgrada.

Kako kažu, već nekoliko meseci trpe veliki pritisak privatnika zbog odluka koje donose u vezi sa održavanjem higijene u ulazu, ali i nenalaženja zajedničkog jezika sa "Informatikom", preko koje se ta stavka naplaćuje -  i jedni i drugi zanemaruju odluke koje skupštine stanara donose, pa se zbog takvih propusta desilo da na septembarskom računu za komunalije bude naplaćena usluga koju nisu koristili.

Sugrađanka Vesna sa Beogradskog keja otkriva za Radio 021 da je naišla na velike probleme, kada je u želji da zadrži osoblje koje joj održava zgradu, rešila da promeni firmu sa kojom sarađuje. Otkaz tog ugovora, koji je kao predsednik bila dužna da prijavi "Informatici", u tom preduzeću iz nekog razloga nije evidentiran na vreme, pa se na računima našao trošak, koji nije trebalo da bude naplaćen.
Iako je u nekoliko navrata ukazivala na grešku, ostala je uskraćena za odgovor kako će taj propust biti ispravljen. "Nećemo da plaćamo onome ko nije radio i zato sam upozorila stanare u zgradi da ni oni ne plaćaju stavku za čišćenje, jer tu uslugu nismo dobili. Informatika nije imala pravo da nam tako nesto naplati", ističe naša sagovornica.

Sa istim problemom suočili su se i predsednici skupština stanara iz još nekoliko ulica u gradu. Osim toga neprijatno ih je iznenadilo što u poslednje vreme dobijaju niz dopisa sa upozorenjima o postojanju "nelojalne konkurencije" među privatnicima. Tomislav iz Ulice Save Kovačevića napominje da skupštine stanara ne žele da se mešaju u prepucavanja između firmi, a od Grada su zatražili da nađe rešenje za njihove probleme. "Saslušala nas je pomoćnica gradonačelnika grada i od nje smo dobili uveravanja da će se ispoštovati naši zahtevi u vezi sa obustavom naplate usluga čišćenja za prošli mesec", navodi ovaj sugrađanin.

Socijalno - ekonomski savet ispituje odnose Informatike i privatnika

Nedavno rešenje "Informatike" o izmeni uslova poslovanja sa privatnicima, navelo je i Savez samostalnih sindikata Novog Sada da od Socijalno-ekonomskog saveta grada zatraži da se utvrdi da li takva odluka predstavlja jednu vrstu  monopola javnog preduzeća. Predsednik Saveza sindikata Drago Đokić u izjavi za 021 nije želeo da prejudicira kakva će biti odluka Saveta, jer treba sačekati da se obe strane izjasne po tom pitanju. Međutim, dokumentacija koju su privatne firme dostavile Sindikatu ne ide u prilog "Informatici", navodi Đokić.

Radiće se po novim pravilima

Uprkos žalbama građana i navodima da od odluka "Informatike" zavisi opstanak 70 novosadskih firmi, to preduzeće ostaje pri stavu da svi privatnici moraju da sačekaju nove uslove saradnje. U međuvremenu se javilo 10 novih firmi, registrovanih za poslove održavanja zgrada, tražeći mogućnost da usluge naplaćuju preko računa objedinjene naplate. Međutim, ni oni to pravo neće moći da ostvare dok se ne utvrde pravila poslovanja, koja bi, prema ranijim obećanjima direktora Zorana Delića, trebalo da budu obelodanjena najkasnije do 1. decembra. (D.B)

  • Sasa

    22.11.2011 20:05
    INFORMATIKA
    ŠTA VIŠE ČEKAJU BOJČIĆ I INFORMATIKA SA TIM NOVIM USLOVIMA!
  • NIKOLA

    14.11.2011 22:49
    ZA GLUPAVOG OCA
    ŠTA TEBE BRIGA AKO ČOVEK POZIVA NEKOG NA PIĆE.BOLJE I TO NEGO DA OBEĆAVA BELORUSKE LIFTOVE I RAZNA LAŽNA OBEĆANJA.DOVEDI JEDNOG PREDSEDNIKA KOJI JE DOBIO OD 200 DO 500 EURA ZA UGOVOR.ZAR NEVIDIŠ KOLIKO SI BEDAN I JADAN.OSTAVI LJUDE NA MIRU DA SE SNALAZE PA I POZIVIMA NA PIĆE.TEBE NIKO NIKAD I NEĆE POZVATI JER SI NULA OD ČOVEKA.KAKAV JE TVOJ NAČIN PISANJA.OČIGLEDNO JE DA SI LJUT NA MD DOK TAKO PRIČAŠ.LIČNO POZNAJEM TOG OLJAČU I NIJE NI MALO KAKO GA TI OPISUJEŠ.ČOVEK JE POSLOVAN,NJEGOV REJTING U INFORMATICI SVE GOVORI.NAPRED OLJAČA,SAMELJI BAGRU DO KRAJA.KO JOŠ VERUJE JKP STANU.PRIVATNICI,SAMO NAPRED,NEK PRIČA BAGRA DA NUDITE PARE.SAMO NAPRED ,UJEDINITE SE I SAMELJITE TU BORANIJU NEPISMENU
  • privatnik

    29.10.2011 07:05
    informatici
    Informatika nam duguje milione,a usput nam otkazuje ugovore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti