Obveznicama do kanalizacije

Grad Novi Sad i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) potpisali su sporazum o davanju garancija za izdavanje municipalnih obveznica u vrednosti od 35 miliona evra.

Grad Novi Sad i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) potpisali su sporazum o davanju garancija za izdavanje municipalnih obveznica u vrednosti od 35 miliona evra.

Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji se zadužuje prodajom dugoročnih obveznica, a novac je namenjen za završetak Bulevara Evrope i izgradnju 100 kilometara kanalizacione mreže u prigradskim naseljima. Sporazum su potpisali gradonačelnik Igor Pavličić i ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik.

"Zahvaljujući podršci i saradnji sa USAID-om, Unikredit bankom i Stalnom konferencijom gradova i opština, naš grad će od sada biti u mnogo boljoj poziciji da finansira kapitalne projekte, kao i da privlači strane investicije čime ćemo ubrzati razvoj i omogućiti kvalitetniji život građana Novog Sada", rekao je Pavličić. On je istakao da je grad povoljnijim zaduživanjem uštedeo 4,5 miliona evra.

Obveznice će biti izdate na rok od 12 godina, sa godišnjom kamatom od 6,25 odsto. U prve dve godine biće isplaćivana samo kamata, a u narednih 10 godina i glavnica i kamata.

  • bolero

    22.10.2011 16:45
    Sve je to jedna velika farsa pred izborima i jos jedna sarena laza.
  • princip gavrilo

    22.10.2011 15:16
    E da baš vidim hoće li sajlovo i adice sada dobiti kanalizaciju mislim da te pare nećemo videti .
  • error

    22.10.2011 10:24
    dokle..
    Dugovi, dugovi i samo dugovi. Ako gradonacelnik misli da ce ovim putem dobiti politicke poene, grdno se vara. Da su normalna vlast, NS bi odavno imao sredjene ulice, a da ne pricamo o kanalizaciji!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti