Semafor na bulevaru Jaše Tomića tek dogodine

Raskrsnica Bulevara Jaše Tomića i Ulice Pariske komune, na kojoj je prošle sedmice u saobraćajnoj nesreći jedna osoba izgubila život, ostaće bez semafora do daljnjeg, jer ovogodišnjim budžetom grada nisu predviđena sredstva za tu investiciju.
Raskrsnica Bulevara Jaše Tomića i Ulice Pariske komune, na kojoj je prošle sedmice u saobraćajnoj nesreći jedna osoba izgubila život, ostaće bez semafora do daljnjeg, jer ovogodišnjim budžetom grada nisu predviđena sredstva za tu investiciju.

Iako je potreba za semaforom na ovoj raskrsnici više nego opravdana, što potvrđuje i veliki broj zahteva građana, u Zavodu za izgradnju grada očekuju da taj posao bude uvršten u Program uređivanja građevinskog zemljišta za 2012. godinu, koji treba da potvrdi i Skupština grada. U odgovoru koji je ZIG dostavio Radiju 021, navodi se da je to preduzeće pripremilo svu neophodnu projektno-tehničku dokumentaciju i spremno je da počne za radovima čim se obezbedi novac.

Na ovoj raskrsnici česti su udesi, a građani godinama traže da se tu postavi semafor.

Inače, zbog učestalih saobraćajnih nezgoda do kraja godine planirano je da se postave semafori i na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Vojvođanske ulice, zatim Novosadskog puta i Dunavske ulice u Veterniku, kao i na raskrsnici Ive Lole Ribara i Novosadske ulice u Futogu. Dinamiku radova diktiraće vremenski uslovi, navode u ZIG-u. (D.B)
  • 11.07.2015 20:47
    sladja
    dali neko zna koja je procedura za dobijanje lezeceg policajca u beogradu
  • semtex

    25.10.2011 23:38
    @Anonimus
    Jesi razmisljao o tome da stanes ispred lezeceg pa da lagano prvom predjes preko njega?Ili drugom 10-15km/h?
  • 25.10.2011 15:12
    @Sdragan slažem se, tu ne treba klasičan semafor, nego onaj koji na sebi ima taster. Tu je teško preći ulicu, ali nema tako mnogo pešaka da bi trebalo zaustavljati saobraćaj u intervalima. Plus za liniju 70 će da bude još jedan u nizu semafora, a već sada ih ima 21 i merio sam tu se izgubi 15-20 minuta.
    Evo jedno razmišljanje koje će možda neko reći da sam budala ali... Zaustavlja se kolona od npr. 20 vozila na semafor, tu ima 13 auta, 1 kombi, 3 autobusa i 2 motora. Zaustavljaju se na jedan minut, taj minut rade na prazno (potroše neku količinu goriva), kada kreću iz mesta troše višestruko više goriva nego kada se kreću jednakom brzinom. Većom količinom potrošenog goriva se povećva zagađenje. A to sve bez potrebe, jer na tom prelazu nema mnogo pešaka.

    @Semtex, postavi ležeće, ali onda nam ti plaćaj za trapove. Ležeći policajci su jedna od najvećih gluposti koja postoji, bar kakvi su oni koji kod nas postavljaju. Kao prvo prveliki su i ne udobni. Mnogo bolja solucija je postaviti više manjih, koji bi bili tako proračunati da ako voziš npr. preko 50 km/h previše trese. Ako voziš ispod 50 km/h malo protrese i to je to. Prošao si pristojnom brzinom za gradske uslove, a opet možeš na vreme da vidiš pešaka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti