Bogoroški: GSP nije za privatizaciju

Gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" treba da ostane u vlasništvu grada, da se ne privatizuje, već da i nadalje radi kao javno preduzeće, smatra direktor GSP-a, Branislav Bogoroški.
Gradsko saobraćajno preduzeće "Novi Sad" treba da ostane u vlasništvu grada, da se ne privatizuje, već da i nadalje radi kao javno preduzeće, smatra direktor GSP-a, Branislav Bogoroški.

Bogoroški kaže da je firma i do sada ispunjavala obaveze prema putnicima, uz to je i jedna od retkih u komunalnom sektoru koja 95 odsto svojih troškova finansira iz poslovanja.

On kaže da ukoliko GSP ostane javno preduzeće, mora se promeniti dosadašnji način poslovanja i biti sprovedena reorganizacija, piše "Dnevnik". U firmi je trenutno zaposleno 1.248 radnika, a pre četiri godine bilo ih je 1.283. Bogoroški tvrdi da se smanjuje administracija, a povećava broj zaposlenih vozača, mehaničara...

Gradski prevoznik je ove godine iz budžeta dobio 150 miliona dinara, što je 5,7 odsto ukupnog budžeta preduzeća. Kakvi su ovogodišnji rezultati u poslovanju, u ovoj firmi nisu hteli da komentarišu, sa napomenom da nisu u obavezi da ih javno predstavljaju. Naveli su podatak da je akcija "Red je" smanjila broj putnika koji se "švercuju", da je na samom početku akcije u avgustu prošle godine prihod od mesečne prodaje karata u autobusima povećan za 20,6 miliona dinara, i da je trend naplate karata zadržan.

  • Сремац

    24.10.2011 06:58
    ЉИГАВИ ДЕБИЛИ
    Ови љигаши стварно мисле да смо ми дебили.Што неко написа у Водоводу-приватизација у ГСП нема приватизације.Исти кампери уништавају и једно и друго предузеће,па шта прође прође,биће то СЕРТИФИКАТ ЗА УСПЕШАН ВИЗИОНАРСКИ ПОДУХВАТ.Када би само грађани знали да се стратегија за "бољи живот"прави по салашима и бирцузима,јако би се замислили пре него заокруже редни број на изборима.Дуге су четири године чекања да се исправе грешке при заокруживању.
  • nema deda mraza

    23.10.2011 09:40
    vozi misko
    vozice vas krstic sa sve miskom ako dozvole privatnicima da ucestvuju u gradskom prevozu

    pitajte beogradjane.falila im je jos samo furuna u tim busevima
  • gradjanin pokorni

    23.10.2011 09:13
    Nebojiši
    Nebojiša koliko godina imaš, izgleda da ne vidiš oalje od nosa i mnogo si ogorčen, takvi su nas i doveli do toga

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti