Povučena tužba protiv novinara "Građanskog"

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić ocenio je da je odluka republičkog tužioca da odustane od optužnice protiv novinara ugašenog lista "Nacionalni građanski", o kojoj je obavešten u subotu ujutru, profesionalan i odgovoran potez.

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić ocenio je da je odluka republičkog tužioca da odustane od optužnice protiv novinara ugašenog lista "Nacionalni građanski", o kojoj je obavešten u subotu ujutru, profesionalan i odgovoran potez.

"Republički tužilac Zagorka Dolovac obavestila me je da tužilaštvo neće nastaviti krivični postupak protiv novinara "Nacionalnog građanskog", po optužnici koju je podiglo Osnovno tužilaštvo u Novom Sadu, a koja još nije ni stupila na pravnu snagu", navodi se u saopštenju poverenika.

Umesto toga, kako se dodaje, biće proširena istraga u odnosu na druga NN službena lica zbog odavanja tajne. Šabić je istakao da je veoma zadovoljan što je republički tužilac potvrdio uvažavanje standarda vezanih za slobodu štampe i prava javnosti da zna koji važe u demokratskom svetu, a na koje je ukazivao.

Podršku optuženim novinarima dala su prethodnih dana sva novinarska udruženja, a peticiju protiv tajnih suđenja novinarima potpisalo je više od 300 novinara. Peticiji su se pridružili Međunarodna federacija novinara i Evropska federacija novinara.

  • Milana

    22.10.2011 18:28
    Agencijska vest
    Jao, kakvo god da je to ime, Siniša je očigledno skinuo tu vest s agencije. Tanjug, recimo, tako piše, i to nije ništa novo ni ništa strašno i nepismeno. Postoje razlozi za to.

    Da se vratim na temu, odlično je to što je tužba protiv nvinarke i urednika povučena, ali je tužno što je to urađeno tek nakon nekih intervencija. Meni se čini da su sudovi preuzeli ulogu žute štampe pa se trpaju i kad nema osnova da se trpaju, kao da nemaju dovoljno posla.
  • jao

    22.10.2011 17:43
    Sinisa, molim te ko boga, ako imas iznad 13 godinica, kupi sebi srpsku tastaturu, ili kucaj s onim sto imas, nemoj praviti budalu od sebe sa ovakvim pisanjem, mene je bilo sramota da citam.
  • Justicija

    22.10.2011 16:38
    Oce l ko god objaviti stvarno sta se desava!
    KAKVA JE OVO BRUKA ZA NOVOSADSKI SUD!!!
    Veliko Bravo za DS i velesu druzinu na "uspesnoj" reformi sudstva cime su isti to maksimuma politicki priklonili sebi! Toliko o nezavisnom sudstvu, o strucnosti izabarnih u Novom Sadu, cast izuzecima, ne vredi ni trositi vreme

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti