SNP šalje pomoć bebama i deci pogođenoj zemljotresom u Turskoj

Srpsko narodno pozorište, spremilo je pomoć za bebe i decu koja su se našla u nemiloj situaciji u Turskoj, državi koja se trenutno bori sa posledicama strašnog zemljotresa.
SNP šalje pomoć bebama i deci pogođenoj zemljotresom u Turskoj
Foto: 021.rs
Najstariji srpski teatar obezbedio je donaciju u vidu potrepština za bebe.
"Kao narod koji je preživeo ratove, sankcije, izbeglištvo, pa i rat sa koronom, najbolje znamo šta su nedaće i kako je boriti se za opstanak. Situacija koja je zadesila Tursku još jedan je nevidljivi neprijatelj sa kojim se treba izboriti te je izuzetno važno ne ostati nem na ovakvu katastrofu. Solidarnost i podrška sada je Turskoj od izuzetne važnosti, te ćemo se tako i mi uključiti u ovu borbu", istakao je upravnik Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Stankov.
Podsetimo, 2020. godine održan je prvi međunarodni onlajn striming koncert "Distancirani zajedno", čiji inicijator je Opera Srpskog narodnog pozorišta, uz još Italiju, Tursku, Kinu. Članovi orkestra Opere SNP-a najpre su TV spotom podrške italijanskom narodu iz svojih domova, odsvirali čuvenu pesmu Bela, ćao i poslali najglasniju poruku podrške i saosećajnosti.
  • xyz

    13.02.2023 02:30
    podrška svima
    Šta je sa ovim našim javnim ličnostima (Nole) i javnim ustanovama? Gde je podrška i Siriji? Sram vas bilo! Nevolja je nevolja.
  • Goran G.

    11.02.2023 15:53
    A Sirija !?
    A Siriji ništa !? Turska je sama dovoljno ekonomski, finansijski i tehnički moćna da može da se nosi sa posledicama zemljotresa.
  • a

    11.02.2023 11:55
    sta je
    sa sirijom?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".