Sređivaće se dečija igrališta i tereni u Novom Sadu, izdvojeno 28 miliona dinara

Gradska uprava je raspisala tender za održavanje dečijih igrališta i rekreacionih površina sa rekvizitima, te će se uskoro krenuti sa radovima.
Sređivaće se dečija igrališta i tereni u Novom Sadu, izdvojeno 28 miliona dinara
Foto: Pixabay
Novosađanin koji živi na Staroj Detelinari napisao je u upitniku 021.rs da dečije igralište i basket teren u Ulici Nadežde Petrović treba da budu obnovljeni jer su u "prilično zapuštenom stanju i vape za obnovom".
"Treba dodati i korpe za otpatke i klupe za sedenje. Postoji lep deo sa peskom u kojem deca obično uživaju i to bi trebalo da ostane. Ovaj deo naselja je izgrađen još u vreme komunizma i vapi za nekim novim savremenim detaljima i rekvizitima", kaže on.
Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije za 021.rs kažu da su rekviziti na ovom dečijem igralištu prošle godine popravljeni.
 
"Nadzorni organ ove gradske uprave je krajem januara ponovo proverio stanje na terenu i utvrdio da nisu uočena nova oštećenja i da su svi rekviziti u zadovoljavajućem i funkcionalnom stanju, kao i podloga ovog igrališta", objašnjavaju.
 
Nadzorni organ je na terenu za basket uočio oštećenja kako podloge, tako i samog koša.
 
Gradska uprava za komunalne poslove pokrenula je tender za održavanje dečijih igrališta i rekreacionih površina sa rekvizitima, a procenjena vrednost iznosi više od 28 miliona dinara bez PDV-a. Postupak je otvoren do 28. februara.
 
"Kada bude zaključen ugovor sa odabranim izvođačem radova na održavanju dečijih igrališta i sportskih terena, nadzorni organ će uputiti nalog za popravku podloge terena za basket i zamenu obruča, table i mrežice koša", dodaju iz ove gradske uprave.
 
Objašnjavaju i da će ovaj nalog podrazumevati to da se radovi izvrše u najkraćem mogućem roku.
Usluge održavanja dečijih igrališta i rekreacionih površina sa rekvizitima obuhvataju održavanje svih elemenara dečijih igrališta, rekreacionih površina i pratećeg mobilijara, kao što su to klupe, korpe, zaštitna ograda i slično.
 
Inače, u Gradu Novom Sadu ima 228 registrovanih dečijih igrališta, terena za košarku, basket i mali fudbal, kao i teretana na otvorenom i drugih terena za rekreaciju.
 
  • erzebet korom

    14.02.2023 19:50
    zaboravljeno
    Ima na Limanu III jedno igraliste koje je zaboravljeno, niko o njemu ne brine , a puno dece ga koristi ! Nalazi se na uglu Sekspirove i Narodnog fronta . Oiviceno je zgradama, nema saobracaja okolo ,ima jedno malo brdasce i vrlo jr bezbedno za igru. Igraliste koje se tu nalazi premesteno je sa mesta gde je sada nova muzicka i baletska skola. Tada je kao podloga stavljeno kamenje koje se rasipa po celom dvoristu, prljavo je, prepuno plastike , opusaka , metalnih, zardjalih cepova sa flasa za pivo. Neki roditelji su vec urgirali da se podloga promeni i stavi gumirana ( tartan) kao na svim drugim igralistima ali to nije nikad uradjeno . Da li treba da skupljamo potpise i saljemo peticiju da bi se neko setio i ovog igralista!? Inace u gradu postoje podzemni kontejneri za djubre koji su na gumiranoj ( tartan) podlozi , a za decije igraliste nema!?
  • Maca

    14.02.2023 07:40
    Igraliste u 1300kaplara Liman
    Trazeno je od strane mesnih zajednica da podnesu zahtev i sto smo i ucinili jer predloge pojedinaca tj gradjana nazalost ne fermaju u gradu te i vi svi tako ucinite jer dzaba da se medjusobno zalimo!
    Grad znaci kao hoce da investira i u odrzavanje igralista al ako ne bude na po njima regularan nacin,prebacice neutrosena sredstva u svoje JKP s oni u SNS za stimulaciju glasaca:(
  • novosađanka

    14.02.2023 07:26
    novosađanka
    Pošaljite ,,nadzorne organe,, na novootvoreni košarkaški teren između kula,na B.keju da vide kako su oštećeni koševi...stoka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".