Vozovi usporili na pruzi Novi Sad - Beograd zbog još jedne krađe

Delovi kontaktne mreže ponovo su ukradeni na delu pruge Novi Sad - Beograd, ovaj put između Stare Pazove i Inđije.
Vozovi usporili na pruzi Novi Sad - Beograd zbog još jedne krađe
Foto: 021.rs
Kako su saopštili iz Infrastrukture železnice Srbije, zbog toga je na desnom koloseku na ovoj relaciji u dužini od oko petsto metara uvedena lagana vožnja, pa vozovi sada na ovom delu brze pruge saobraćaju brzinom od 40 km/h.
"Ovakve krađe ugrožavaju bezbednost železničkog saobraćaja, nanose štetu železnici i utiču na funkcionisanje saobraćaja na brzoj pruzi. I ovaj put su na meti kradljivaca bile čvrste tačke, koje služe za zatezanje kontaktne mreže iznad pruge. Težina ovih čvrstih tačaka je 70 kilograma, a dužina oko 140 metara", navodi se u saopštenju.
Iz Infrastrukture železnice Srbije su podsetili da je samo na brzoj pruzi u prošloj godini ukradena ukupno 21 čvrsta tačka.
 
"Srbiјa Voz" je saopštio je na pruzi između Stare Pazove i Inđiјe uvedena lagana vožnja.
 
"Ova smetnja može imati za posledicu minimalna zakašnjenja vozova iz unutrašnjeg saobraćaјa na relaciјi Beograd centar - Novi Sad - Beograd centar", kažu u Srbija vozu.
 
Podsetimo da je ovo druga krađa kontaktnih tačaka sa pruge Novi Sad - Beograd u manje od nedelju dana. "Soko" je 8. februara morao da uspori sa 200 na 30 km/h jer su ukradene kontaktne tačke na deonici između Stare i Nove Pazove.
  • pera

    14.02.2023 17:22
    Dok god ne pohapse pandure i ostale propalitete koji ih organizuju kradje ce se ponavljati.
  • Новосађанка

    14.02.2023 14:51
    Где су сигурносне камере? Бацају се паре на глупости, а за безбедност железнице никог није брига. Починиоци морају да се пронађу и оштро казне.


  • Bane

    14.02.2023 14:35
    Lopovi
    Zeleznica je od strateskog znacaja za srbiju
    Placamo policiju i ostele da cuvaju zemlju
    Po ko zna koji put sitne duse koji ne brinu o drzavi i bezbednosti kradu gde stignu
    I to bez sankcija?
    Sta bi sa prevrtanjem cisterni sa opasnim materijalom svuda po srbiji?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti