Toplana: Grad da pokrije razliku na računu

Ukoliko se usvoji predlog gradonačelnika da se porodicama sa troje i više dece umanje računi za komunalije, ti popusti će, po svemu sudeći, najviše pogoditi "Novosadsku toplanu" i "Vodovod", jer su grejanje i hladna voda stavke koje najviše koštaju.
Ukoliko se usvoji predlog gradonačelnika da se porodicama sa troje i više dece umanje računi za komunalije, ti popusti će, po svemu sudeći, najviše pogoditi "Novosadsku toplanu" i "Vodovod", jer su grejanje i hladna voda stavke koje najviše koštaju.



Portparolka "Toplane" Jelena Vujin kaže za Radio 021 da to preduzeće pozdravlja ovu inicijativu Grada, ali očekuju da se manjak prihoda od naplate grejanja u tom slučaju nadomesti iz gradske kase.

"S obzirom na to da je Toplana u vrlo teškoj finansijskoj situaciji i da smo u obavezi da redovno izmirujemo troškove prema dobavljačima energenata, pre svega Srbijagasu, očekujemo da gradonačelnik obezbedi sredstva iz budžeta Grada Novog Sada u iznosu koji je potreban za realizaciju ovog humanog projekta", ističe Vujin.

U "Vodovodu" navode da takva preporuka iz Grada još nije stigla u preduzeće, te da zbog toga nisu u prilici da govore o popustu na cenu vode pomenutoj kategoriji domaćinstava.

Podsetimo, Pavličić je najavio da će porodicama sa troje i više dece od naredne godine računi objedinjene naplate biti umanjeni za 30 do 50 odsto. Predlog bi trebalo da bude usvojen u naredna dva meseca, a plan je da prvi račun sa popustom stigne odmah posle Nove godine. (D.B)

  • NanuLa

    28.10.2011 17:45
    Magistre kako je tvoja firma UVEK u teskoj finansijskoj situaciji otkad si se ti pojavio u njenoj fotelji?
  • 27.10.2011 10:42
    Objektivna
    Ponovicu jos jednom NADAM SE DA JE TAKVIH KAO STO SI TI JAKO MALO U MOM GRADU.Niko ne zeli da je siromasan i svi bi ovde voleli da zive lepo.
    Izvini sto cu ti ovo reci cini mi se da bas nisi od onih koji lako razumeju napisano *ja se sada necu truditi da ti bilo sta dodatno objasnjavam*
    Od tebe nisam trazila pomoc ne znam zasto mi uopste pomazes.
    Ukazala sam svojim komentarom da u NS postoje ljudi koji vise zasluzuju umanjenje troskova i da nisu svi sa troje dece materijano ugrozeni, za sebe ni jednog trenutka nisam trazila povlastice.
    Vasa nagadjanja mog organizovanja posla krajnje su neozbiljna.
    Jos jednom i poslednji put vas pozdravljam.
  • 27.10.2011 08:50
    Prvo kažete "I mislim da nije tvoje da sugeriras na to da se mozda mi treba da odreknemo interneta, kablovske, cipela za decu...", onda tvrdite da vam deca nasleđuju obuću i da internet ne koristite od kuće, kao i da nemate kablovsku, a da ne govorim o nebulozama da ne trošite struju pre ponoći (verovatno ležete u pet posle podne kad se smrkne pa navijate sat u 12 da kuvate ručak za sutra koji jedete nepodgrejan, perete veš, peglate, deca rade domaći i ostalo). Ja Vam verujem da teško živite ali manite me tih nebuloza za 25.000 mesečno, dala sam Vam okvirnu računicu koju niste demantovali ni jednom rečju pa pretpostavljam da se slažete samnom.
    P.S. savet za muža: www.lakodoposla.rs, www.infostud.rs, www.posao.rs, ima posla za onoga ko hoće da radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti