Državni revizor podneo prijave protiv rukovodstva Spensa

Državna revizorska institucija podnela je zahteve za pokretanje prekršajnog postupka i privrednog prestupa protiv rukovodstva Spensa zbog finansijskih malverzacija u toku prošle godine.
Državna revizorska institucija podnela je zahteve za pokretanje prekršajnog postupka i privrednog prestupa protiv rukovodstva Spensa zbog finansijskih malverzacija u toku prošle godine.

Prema oceni generalnog državnog revizora Radoslava Sretenovića, finansijski izveštaj Spensa za 2010. godinu pokazuje da je ovo preduzeće prekršilo Zakon o javnim nabavkama. Direktor Spensa Boris Barjaktarović navodi da je od Radija 021 čuo za prijave i da ne zna o čemu se radi, jer u pomenutom periodu nije bio na čelu ovog preduzeća.

"Sam izveštaj se odnosi na period pre mog dolaska na Spens, ali mogu da kažem da ćemo reagovati na adekvatan način kada sagledamo prijave. Mogu samo da kažem da bih ja lično bio jako srećan čovek kada bi sve institucije radile svoj posao", kaže Barjaktarović.

Kako se navodi u izveštaju državnog revizora, ovo preduzeće je prekršilo član 97 Zakona o javnim nabavkama time što nisu ovlastili posebno lice da se bavi poslovima tendera. Takođe, prijavljena imovina Spensa koju su dostavili u finansijskom izveštaju ne odgovara realnom stanju, a neki troškovi su naduvani jer preduzeće za investicije pokrenute pre 2000. godine nije sprovelo umanjenje zbog obezvređivanja dinara. U izveštaju se navodi da je koeficijent opšte likvidnosti ovog preduzeća svega 55%, što ukazuje na probleme koje Spens ima prilikom vraćanja dugova dobavljačima. (M.S.)

  • Cistunica

    28.10.2011 17:48
    Plati pa klati!
    Da prostite!
    Platis pa si cist kod budzetske i svih ostalih
  • Spenser

    28.10.2011 05:53
    Neverovatno
    Ovako malo komentara a u pitanju je lopovluk.zato nam tako kako nam je. da je u pitanju cecina frizura bilo bi 10 puta vise komentara .E VALA I TREBA DA KLEPAJU SVAKA IM CAST.
  • Putar

    27.10.2011 11:49
    Iznenadjen
    Policiju i tuzilastvo na vrata pa onda da budu iznenadjeni. Hrvati uhapsili premijera a mi slepci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti